Zapečený ružičkový kel
Rýchle jedlo z jedného pekáča poteší minimálne dvakrát – výslednou chuťou a aj úsporou času. Zapečený ružičkový kel je dôkazom, že chutné jedlo sa dá pripraviť už za krátky čas.
Ingrediencie
250 gružičkový kel
2 PLolej
1 ksšalotka
2 strúčikycesnaku
1 ksčervená paprika nakrájaná na malé kocky
soľ
200 gkyslá smotana
100 gčerstvý krémový syr
100 gsyr mozzarella natrhaná na kúsky
30 gstrúhaný parmezán (aj na posypanie)
2 ČLružové korenie drvené alebo mleté
Postup
Očistený ružičkový kel prelejeme vriacou vodou a necháme vychladnúť, podľa veľkosti rozkrojíme na polovice. Na oleji opečieme na mesiačiky nakrájanú šalotku s nakrájaným cesnakom. Pridáme hlavičky ružičkového kelu, osolíme a dusíme domäkka.
Kyslú smotanu premiešame so všetkými druhmi syra a 1 lyžičkou korenia.
Zapekaciu misu naplníme smotanovo-syrovou zmesou a premiešame s ružičkovým kelom, šalotkou a cesnakom. Pečieme dozlatista pri 200 °C. Nakoniec posypeme parmezánom a zvyšným korením.
TIP: Okrem parmezánu môžeme povrch posypať aj nadrobno nakrájanou opečenou slaninou.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre