Zapečený ružičkový kel

Zapečený ružičkový kel

Rýchle jedlo z jedného pekáča poteší minimálne dvakrát – výslednou chuťou a aj úsporou času. Zapečený ružičkový kel je dôkazom, že chutné jedlo sa dá pripraviť už za krátky čas.

Ingrediencie

  • 250 gružičkový kel

  • 2 PLolej

  • 1 ksšalotka

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 ksčervená paprika nakrájaná na malé kocky

  • soľ

  • 200 gkyslá smotana

  • 100 gčerstvý krémový syr

  • 100 gsyr mozzarella natrhaná na kúsky

  • 30 gstrúhaný parmezán (aj na posypanie)

  • 2 ČLružové korenie drvené alebo mleté

Postup

  1. Očistený ružičkový kel prelejeme vriacou vodou a necháme vychladnúť, podľa veľkosti rozkrojíme na polovice. Na oleji opečieme na mesiačiky nakrájanú šalotku s nakrájaným cesnakom. Pridáme hlavičky ružičkového kelu, osolíme a dusíme domäkka.

  2. Kyslú smotanu premiešame so všetkými druhmi syra a 1 lyžičkou korenia.

  3. Zapekaciu misu naplníme smotanovo-syrovou zmesou a premiešame s ružičkovým kelom, šalotkou a cesnakom. Pečieme dozlatista pri 200 °C. Nakoniec posypeme parmezánom a zvyšným korením.

  4. TIP: Okrem parmezánu môžeme povrch posypať aj nadrobno nakrájanou opečenou slaninou.

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.