Zapekané cestoviny, ktoré nezaťažia žalúdok

Zdroj: Dreamstime

Zapekané cestoviny, ktoré nezaťažia žalúdok

Cestoviny sa dajú pripraviť na tisíce spôsobov. Ak ste ich však ešte nikdy neskúsili zapekať, smelo do toho!

Ingrediencie

  • 100 gcestoviny (napr. penne)

  • soľ

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikcesnak

  • 1 ksčervená paprika

  • 1 kscibuľa jarná

  • 100 gšunka

  • 3 PLrastlinný olej

  • mleté čierne korenie

  • 3vetvičky oregano

  • 2 ksvajcia

  • 200 mlmlieko

  • 100 gčerstvý syr tvrdý

  • 100 gcuketa

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody domäkka. Scedíme ich a necháme odkvapkať.

  2. Cibuľu, cesnak, cuketu, papriku a jarnú cibuľku očistíme a všetko nakrájame na drobné kúsky.

  3. Šunku pokrájame nahrubo a spolu so zeleninou restujeme asi 3 minúty na rozohriatom oleji v panvici.

  4. Zmes šunky a zeleniny premiešame s varenými cestovinami a dochutíme soľou, korením a oreganom.

  5. Všetko dáme do pekáča a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 180 °C 15 minút.

  6. Potom cestoviny so zeleninou zalejeme vajcami rozšľahanými s mliekom a so soľou a navrchu posypeme nastrúhaným syrom. Dopekáme pri 180 °C ešte asi 25 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
Cestoviny a pizza
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.