Zapekané zemiaky s kuracími plátkami v slanine
Pripraviť jedlo s čo najmenším počtom riadov je vždy výzva, ale tentokrát vám s tým pomôžu zapekané zemiaky s kuracími plátkami v slanine. Ich príprava nie je náročná, stačí jednotlivé vrstvy poukladať do pekáča a nechať piecť. Potom si už len vychutnávajte vlastnoručne pripravenú pochúťku.
Ingrediencie
2 kskuracie prsia rezne
soľ
mleté čierne korenie
tymián
8 plátkovslanina
400 gzemiaky
2 ksmrkva
1 ksjarná cibuľka
250 mlsmotana na varenie
100 gtvrdý syr typu eidam
2 PLmaslo
kari korenie
čerstvá petržlenová vňať
Postup
Kuracie mäso očistíme, osolíme, okoreníme a posypeme nasekaným tymiánom. Zabalíme do slaniny a na panvici zo všetkých strán opekáme do zlatista.
Zemiaky s mrkvou nakrájame na plátky, primiešame nakrájanú jarnú cibuľku, soľ, korenie, smotanu, nakrájaný syr a kari korenie. Do pekáča vrstvíme pripravenú zemiakovú zmes, mäso obelené slaninou a znovu zemiaková zmes.
Zakryjeme alobalom a pečieme pri 180 °C asi 15 minút. Potom odstránime alobal a dopekáme ešte 30 minút dozlatista. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre