Zapekané zemiaky s kuracími plátkami v slanine

Zapekané zemiaky s kuracími plátkami v slanine

Pripraviť jedlo s čo najmenším počtom riadov je vždy výzva, ale tentokrát vám s tým pomôžu zapekané zemiaky s kuracími plátkami v slanine. Ich príprava nie je náročná, stačí jednotlivé vrstvy poukladať do pekáča a nechať piecť. Potom si už len vychutnávajte vlastnoručne pripravenú pochúťku.

Ingrediencie

  • 2 kskuracie prsia rezne

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • tymián

  • 8 plátkovslanina

  • 400 gzemiaky

  • 2 ksmrkva

  • 1 ksjarná cibuľka

  • 250 mlsmotana na varenie

  • 100 gtvrdý syr typu eidam

  • 2 PLmaslo

  • kari korenie

  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Kuracie mäso očistíme, osolíme, okoreníme a posypeme nasekaným tymiánom. Zabalíme do slaniny a na panvici zo všetkých strán opekáme do zlatista.

  2. Zemiaky s mrkvou nakrájame na plátky, primiešame nakrájanú jarnú cibuľku, soľ, korenie, smotanu, nakrájaný syr a kari korenie. Do pekáča vrstvíme pripravenú zemiakovú zmes, mäso obelené slaninou a znovu zemiaková zmes.

  3. Zakryjeme alobalom a pečieme pri 180 °C asi 15 minút. Potom odstránime alobal a dopekáme ešte 30 minút dozlatista. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.