Zaujímavá nátierka zo pšena, mrkvy a kvaky
Nápadov na nátierky nie je nikdy dosť. Nátierka zo pšena je zaujímavá nielen kombináciou zeleniny, ktorú do nej pridávame. Značný obsah vlákniny nadlho udržuje pocit sýtosti a odďaľuje pocit hladu.
Ingrediencie
60 gpšeno
soľ podľa chuti
2 kskvaka
70 gmrkva
4 PLolivový olej
mleté čierne korenie
2 ČLmletá paprika
2 strúčikycesnaku
50 gpražené slnečnicové semienka
10 vetvičiekčerstvý koriander
Postup
Pšeno uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Po uvarení scedíme a necháme odtiecť.
Kvaku a mrkvu očistíme, nakrájame na rovnako veľké kúsky, preložíme do pekáča, pokvápeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 20 minút. Tesne pred koncom pečenia zeleninu posypeme mletou paprikou, vmiešame prelisovaný cesnak a necháme ešte 5 minút dopiecť. Po upečení necháme vychladnúť.
Zeleninu i pšeno preložíme do mixéru a rozmixujeme s polovicou slnečnicových semienok a tromi stonkami koriandru. Zvyšné semienka a koriander potom vmiešame do pripravenej nátierky a natierame na ľubovoľné obľúbené pečivo. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre