Zaujímavá nátierka zo pšena, mrkvy a kvaky

Zaujímavá nátierka zo pšena, mrkvy a kvaky

Nápadov na nátierky nie je nikdy dosť. Nátierka zo pšena je zaujímavá nielen kombináciou zeleniny, ktorú do nej pridávame. Značný obsah vlákniny nadlho udržuje pocit sýtosti a odďaľuje pocit hladu.

Ingrediencie

  • 60 gpšeno

  • soľ podľa chuti

  • 2 kskvaka

  • 70 gmrkva

  • 4 PLolivový olej

  • mleté čierne korenie

  • 2 ČLmletá paprika

  • 2 strúčikycesnaku

  • 50 gpražené slnečnicové semienka

  • 10 vetvičiekčerstvý koriander

Postup

  1. Pšeno uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Po uvarení scedíme a necháme odtiecť.

  2. Kvaku a mrkvu očistíme, nakrájame na rovnako veľké kúsky, preložíme do pekáča, pokvápeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 20 minút. Tesne pred koncom pečenia zeleninu posypeme mletou paprikou, vmiešame prelisovaný cesnak a necháme ešte 5 minút dopiecť. Po upečení necháme vychladnúť.

  3. Zeleninu i pšeno preložíme do mixéru a rozmixujeme s polovicou slnečnicových semienok a tromi stonkami koriandru. Zvyšné semienka a koriander potom vmiešame do pripravenej nátierky a natierame na ľubovoľné obľúbené pečivo. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Raňajky
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.