Zavárané papričky s cesnakom
Zavárané papričky s cesnakom sú príloha, ktorá vám nesmie chýbať počas leta. Využijete ju pri grilovačke alebo pri podávaní rôznych druhov mäsa. To, akú pálivosť papričiek zvolíte, necháme na vás. Sami najlepšie viete, čo ešte znesiete a čo už je nad vaše sily.
Rozpis na 5 pohárov (objem 400 ml)
1 kgštipľavá paprička
6 strúčikovcesnaku
250 mlocot
1 lvoda
100 gkrupicový cukor
40 gsoľ
5 guľôčokcelé čierne korenie
2 guľôčkynové korenie
2 kscelý klinček
1 ksbobkový list
Postup
Papričky umyjeme, skrátime im stonky a spolu s plátkami cesnaku ich naplníme do čistých pohárov. Do hrnca nalejeme ocot, vodu, pridáme cukor, soľ, korenie, nové korenie, klinčeky a bobkové listy. Všetko spolu privedieme k varu. Papriky zalejeme ešte horúcim nálevom.
Nálev nalejeme až po okraj pohárov, ktoré následne dobre uzavrieme viečkami. Potom 20 minút sterilizujeme pri 90 °C. Poháre vyberieme z horúcej vody, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. Papričky podávame napríklad k hriankam alebo k mäsu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre