Zeleninová krúpová polievka

Zeleninová krúpová polievka

Uvariť túto polievku vyžaduje premyslené rozhodnutie. Krúpy totiž potrebujú svoj čas na namáčanie, takže si ich musíte pripraviť deň vopred. Na druhý deň však bude zeleninová polievka náhradou aj druhého chodu, pretože je výrazne hustá a sýta.

Ingrediencie

  • 200 gkrúpy

  • 2 kscibuľa

  • 1 strúčikcesnaku

  • 2 ksmrkva

  • 3 PLrastlinný olej

  • 2 ksparadajky

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 4 vetvičkyčerstvý tymián

  • 200 gkučeravý kel

Postup

  1. Krúpy prepláchneme vodou, zlejeme a zalejeme čistou vodou. Necháme ich namočené cez noc. Potom ich uvaríme domäkka.

  2. Cibuľu, cesnak a mrkvu očistíme a nakrájame nadrobno. Orestujeme ich na oleji. Po chvíľke pridáme nakrájané paradajky a spoločne ešte chvíľku restujeme.

  3. Zalejeme zeleninovým vývarom a dochutíme soľou, korením a čerstvým tymiánom. Keď zelenina začne mäknúť, pridáme očistený a na kúsky nakrájaný kel a uvarené krúpy.

  4. Spoločne prevaríme ešte asi 5 minút a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.