Zeleninová krúpová polievka
Uvariť túto polievku vyžaduje premyslené rozhodnutie. Krúpy totiž potrebujú svoj čas na namáčanie, takže si ich musíte pripraviť deň vopred. Na druhý deň však bude zeleninová polievka náhradou aj druhého chodu, pretože je výrazne hustá a sýta.
Ingrediencie
200 gkrúpy
2 kscibuľa
1 strúčikcesnaku
2 ksmrkva
3 PLrastlinný olej
2 ksparadajky
1000 mlzeleninový vývar
soľ
mleté čierne korenie
4 vetvičkyčerstvý tymián
200 gkučeravý kel
Postup
Krúpy prepláchneme vodou, zlejeme a zalejeme čistou vodou. Necháme ich namočené cez noc. Potom ich uvaríme domäkka.
Cibuľu, cesnak a mrkvu očistíme a nakrájame nadrobno. Orestujeme ich na oleji. Po chvíľke pridáme nakrájané paradajky a spoločne ešte chvíľku restujeme.
Zalejeme zeleninovým vývarom a dochutíme soľou, korením a čerstvým tymiánom. Keď zelenina začne mäknúť, pridáme očistený a na kúsky nakrájaný kel a uvarené krúpy.
Spoločne prevaríme ešte asi 5 minút a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre