Zeleninová polievka z morčacích krkov
Zeleninový vývar patrí k tým najobľúbenejším polievkam v našich končinách. Istotne už máte vyskúšané viaceré recepty a máte aj niekoľko overených favoritov. Ak by ste chceli malú zmenu, vyskúšajte polievku z morčacích krkov, ktorú pred koncom varenia zjemníte smotanou. Je to skutočná lahôdka.
Príprava vývaru
150 gmrkva
1 ksveľká cibuľa
150 gzeler
800 gmorčacie krky
soľ
3 guľôčkycelé čierne korenie
5 guľôčokcelé nové korenie
2 ksbobkový list
Zeleninová polievka
100 gmrkva
1 ksčervená paprika
100 gstonkový zeler
50 gmaslo
100 gkukurica
soľ
čerstvo mleté farebné korenie
100 mlsmotana na varenie
Postup
Mrkvu, cibuľu a zeler olúpeme a prekrojíme na menšie kúsky. Krky a zeleninu dáme do hrnca s väčším množstvom studenej vody, pridáme soľ, korenie, nové korenie a bobkový list.
Privedieme k varu a pozvoľna varíme asi 180 minút. Hotový vývar precedíme, krky necháme vychladnúť a potom z nich oberieme z nich mäsa.
Mrkvu, papriku a stonkový zeler očistíme a všetko pokrájame do polievky nadrobno. Zeleninu orestujeme na masle v hrnci. Potom ju zalejeme vývarom, privedieme k varu a varíme asi 10 minút. Nakoniec do polievky vmiešame kukuricu a obrané kúsky mäsa. Dochutíme soľou a korením a zjemníme smotanou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre