Zeleninová polievka z morčacích krkov

Zeleninová polievka z morčacích krkov

Zeleninový vývar patrí k tým najobľúbenejším polievkam v našich končinách. Istotne už máte vyskúšané viaceré recepty a máte aj niekoľko overených favoritov. Ak by ste chceli malú zmenu, vyskúšajte polievku z morčacích krkov, ktorú pred koncom varenia zjemníte smotanou. Je to skutočná lahôdka.

Príprava vývaru

  • 150 gmrkva

  • 1 ksveľká cibuľa

  • 150 gzeler

  • 800 gmorčacie krky

  • soľ

  • 3 guľôčkycelé čierne korenie

  • 5 guľôčokcelé nové korenie

  • 2 ksbobkový list

Zeleninová polievka

  • 100 gmrkva

  • 1 ksčervená paprika

  • 100 gstonkový zeler

  • 50 gmaslo

  • 100 gkukurica

  • soľ

  • čerstvo mleté farebné korenie

  • 100 mlsmotana na varenie

Postup

  1. Mrkvu, cibuľu a zeler olúpeme a prekrojíme na menšie kúsky. Krky a zeleninu dáme do hrnca s väčším množstvom studenej vody, pridáme soľ, korenie, nové korenie a bobkový list.

  2. Privedieme k varu a pozvoľna varíme asi 180 minút. Hotový vývar precedíme, krky necháme vychladnúť a potom z nich oberieme z nich mäsa.

  3. Mrkvu, papriku a stonkový zeler očistíme a všetko pokrájame do polievky nadrobno. Zeleninu orestujeme na masle v hrnci. Potom ju zalejeme vývarom, privedieme k varu a varíme asi 10 minút. Nakoniec do polievky vmiešame kukuricu a obrané kúsky mäsa. Dochutíme soľou a korením a zjemníme smotanou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.