Zeleninové karí s cícerom a syrom halloumi

Zeleninové karí s cícerom a syrom halloumi

Zeleninové karí s cícerom a syrom halloumi vás nabije vitamínmi a vlákninou. Je to lahôdka s chuťou kari korenia, ktoré prevonia celé jedlo a v spojení s kokosovým mliekom sa môžete tešiť na lahodnú a krémovú konzistenciu. Chrumkavý syr na vrchu porcie bude čerešničkou tohto božského jedla.

Ingrediencie

  • 200 gsušený cícer namočený cez noc

  • 1 kscibuľa

  • 4 strúčikycesnaku

  • 40 gčerstvý zázvor

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 3 ČLkari korenie

  • olivový olej

  • 120 gmini patizón

  • 150 gkukuričný klas

  • 500 mlkokosové mlieko

  • 200 ghalloumi syr

  • 400 gbasmati ryža

  • 600 mlvoda

  • 100 gšalátová uhorka

  • čerstvý koriander k podávaniu

  • pita chlieb k podávaniu

Postup

  1. Cícer pozvoľna varíme v osolenej vode do mäkka asi 90 minút. Po uvarení precedíme a necháme odkvapkať. Cibuľu, cesnak a zázvor očistíme.

  2. Cesnak nakrájame na plátky, zázvor nadrobno a cibuľu na mesiačiky. Cícer potom restujeme na oleji asi 10 minút do hneda. Štvrtinu orestovaného cíceru odložíme na bok na ozdobenie.

  3. Potom prisypeme do panvice cibuľu, cesnak, zázvor a na miernom ohni restujeme 5 minút. Pridáme kari korenie a premiešame. Mini patizón prepolíme.

  4. Z kukurice odkrojíme zrná z klasu a nakrájame ju na menšie kúsky. Prisypeme ich do panvice a restujeme 5 minút. Nakoniec zalejeme kokosovým mliekom, osolíme a okoreníme.

  5. Zmes necháme variť 8 minút. Halloumi nakrájame na plátky a opečieme na troche olivového oleja do zlatista.

  6. Ryžu restujeme na olivovom oleji. Po 2 minútach restovania zalejeme vodou. Prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 12 minút. Potom odstavíme a necháme ďalších 12 minút dôjsť. Podávame s uhorkou, cícerom a pita chlebom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.