Zeleninové karí s cícerom a syrom halloumi
Zeleninové karí s cícerom a syrom halloumi vás nabije vitamínmi a vlákninou. Je to lahôdka s chuťou kari korenia, ktoré prevonia celé jedlo a v spojení s kokosovým mliekom sa môžete tešiť na lahodnú a krémovú konzistenciu. Chrumkavý syr na vrchu porcie bude čerešničkou tohto božského jedla.
Ingrediencie
200 gsušený cícer namočený cez noc
1 kscibuľa
4 strúčikycesnaku
40 gčerstvý zázvor
soľ
mleté čierne korenie
3 ČLkari korenie
olivový olej
120 gmini patizón
150 gkukuričný klas
500 mlkokosové mlieko
200 ghalloumi syr
400 gbasmati ryža
600 mlvoda
100 gšalátová uhorka
čerstvý koriander k podávaniu
pita chlieb k podávaniu
Postup
Cícer pozvoľna varíme v osolenej vode do mäkka asi 90 minút. Po uvarení precedíme a necháme odkvapkať. Cibuľu, cesnak a zázvor očistíme.
Cesnak nakrájame na plátky, zázvor nadrobno a cibuľu na mesiačiky. Cícer potom restujeme na oleji asi 10 minút do hneda. Štvrtinu orestovaného cíceru odložíme na bok na ozdobenie.
Potom prisypeme do panvice cibuľu, cesnak, zázvor a na miernom ohni restujeme 5 minút. Pridáme kari korenie a premiešame. Mini patizón prepolíme.
Z kukurice odkrojíme zrná z klasu a nakrájame ju na menšie kúsky. Prisypeme ich do panvice a restujeme 5 minút. Nakoniec zalejeme kokosovým mliekom, osolíme a okoreníme.
Zmes necháme variť 8 minút. Halloumi nakrájame na plátky a opečieme na troche olivového oleja do zlatista.
Ryžu restujeme na olivovom oleji. Po 2 minútach restovania zalejeme vodou. Prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 12 minút. Potom odstavíme a necháme ďalších 12 minút dôjsť. Podávame s uhorkou, cícerom a pita chlebom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre