Zeleninové placky s uhorkovým dipom
Zeleninové placky s uhorkovým dipom si môžete vychutnať za tepla i za studena. Pripravíte ich s použitím niekoľkých základných ingrediencií a napriek tomu si môžete dosýta užiť bohatú chuť zeleniny sprevádzanú osviežujúcim uhorkovým dipom. Toto je jedlo, ktoré pripravíte niekoľkokrát počas letných dní.
Na zeleninové placky
400 gzeler
100 gtvrdý syr
1 ksväčšia mrkva
3 ksvajcia
1 hrsťnasekaná jarná cibuľka (+ na posypanie)
2 PLolivový olej do zmesi na potretie
3 PLjemné ovsené vločky
4 PLinstatná polenta
soľ
mleté čierne korenie
Na uhorkový dip
1 ksšalátová uhorka
soľ
mleté čierne korenie
150 gsmotanový biely jogurt
1 PLcitrónová šťava
1 strúčikcesnaku
Postup
Zeler nastrúhame na jemno, syr a mrkvu na hrubo. Preložíme ich do väčšej misy a pridáme vajcia, cibuľku a olivový olej. Zmes zahustíme ovsenými vločkami a polentou do konzistencie zmesi na karbonátky. Osolíme a okoreníme. Plech vyložíme papierom na pečenie a potrieme tenkou vrstvou oleja.
Rukami vytvoríme karbonátky, ktoré na plechu ešte jemne pomocou maslovačky potrieme olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút do zlatista. Na dip nastrúhame uhorku na hrubo, trochu ju osolíme a necháme pustiť vodu, ktorú potom zlejeme.
Potom primiešame jogurt, citrónovú šťavu, kôpor a prelisovaný cesnak. Ochutíme soľou a korením. Karbonátky podávame s dipom a posypané jarnou cibuľkou. Môžeme doplniť i o listový šalát. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre