Zeleninový šalát s cícerom a falafelom

Zeleninový šalát s cícerom a falafelom

Zeleninový šalát s cícerom a hummusom môžeme s pokojným svedomím nazvať miskou plnou zdravých a chutných dobrôt. Prekvapte rodinu novým receptom a uvidíte, že si kráľovsky pochutíte.

Ingrediencie

  • 360 gfalafel

  • rastlinný olej na smaženie

  • 6 PLolivový olej

  • 150 mlvoda

  • 100 gtrstinový cukor

  • 100 mljablčný ocot

  • 4 ksčervená cibuľa

  • 1 ksšalátová uhorka

  • 4 ksparadajky

  • 200 gsterilizovaný cícer

  • 2 strúčikycesnaku

  • 100 gzelené olivy

  • 100 gčierne olivy

  • 2 ksšalát little gem

  • 300 ghummus

Na dresing

  • 175 gkyslá smotana

  • 2 PLolivový olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na dokončenie

  • 20 ghráškové výhonky

Postup

  1. Falafel opečieme v rozohriatom oleji zo všetkých strán. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 8 minút. Medzitým uvaríme v hrnci vodu, cukor a jablčný ocot. Potom pridáme olúpanú a na mesiačiky nakrájanú cibuľu.

  2. Zakryjeme pokrievkou a po zvarení necháme zmes úplne vychladnúť. Uhorku a paradajky umyjeme, necháme odkvapkať a nakrájame na mesiačiky alebo na kolieska. Na dvoch lyžiciach olivového oleja opečieme cícer, olúpané a prelisované strúčiky cesnaku a olivy. Šalát natrháme.

  3. Na dresing zmiešame kyslú smotanu s 2 lyžicami olivového oleja, osolíme a okoreníme. Do hlbokej misy poukladáme nakrájanú čerstvú zeleninu, upečený falafel, cícerovo-olivovú zmes, nakladanú cibuľku a hummus. Doplníme o pripravený dresing z kyslej smotany a hráškové výhonky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Večera
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.