Zeleninový šalát s cícerom a falafelom
Zeleninový šalát s cícerom a hummusom môžeme s pokojným svedomím nazvať miskou plnou zdravých a chutných dobrôt. Prekvapte rodinu novým receptom a uvidíte, že si kráľovsky pochutíte.
Ingrediencie
360 gfalafel
rastlinný olej na smaženie
6 PLolivový olej
150 mlvoda
100 gtrstinový cukor
100 mljablčný ocot
4 ksčervená cibuľa
1 ksšalátová uhorka
4 ksparadajky
200 gsterilizovaný cícer
2 strúčikycesnaku
100 gzelené olivy
100 gčierne olivy
2 ksšalát little gem
300 ghummus
Na dresing
175 gkyslá smotana
2 PLolivový olej
soľ
mleté čierne korenie
Na dokončenie
20 ghráškové výhonky
Postup
Falafel opečieme v rozohriatom oleji zo všetkých strán. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 8 minút. Medzitým uvaríme v hrnci vodu, cukor a jablčný ocot. Potom pridáme olúpanú a na mesiačiky nakrájanú cibuľu.
Zakryjeme pokrievkou a po zvarení necháme zmes úplne vychladnúť. Uhorku a paradajky umyjeme, necháme odkvapkať a nakrájame na mesiačiky alebo na kolieska. Na dvoch lyžiciach olivového oleja opečieme cícer, olúpané a prelisované strúčiky cesnaku a olivy. Šalát natrháme.
Na dresing zmiešame kyslú smotanu s 2 lyžicami olivového oleja, osolíme a okoreníme. Do hlbokej misy poukladáme nakrájanú čerstvú zeleninu, upečený falafel, cícerovo-olivovú zmes, nakladanú cibuľku a hummus. Doplníme o pripravený dresing z kyslej smotany a hráškové výhonky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre