Zeleninový šalát s tuniakom

Zeleninový šalát s tuniakom

Rýchlych receptov nikdy nie je dosť na to, aby ste nepotrebovali ďalší. Vyskúšajte zeleninový šalát s tuniakom a získate absolútne jednoduchý a nenáročný šalát, ktorý sa dá využiť aj ako obed alebo ako večera. Podávajte ho s pečivom a môžete si byť istí, že vás istotne zasýti.

Ingrediencie

  • 4 ksvajce

  • 300 gšalát mix listov (rukola, polníček, špenát)

  • 4 PLbalzamikový ocot

  • 500 gcherry paradajky

  • 160 gtuniak vo vlastnej šťave

  • 20 mlcitrónová šťava

  • 20 gľanové semienka

  • 200 gsyr feta

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Vajcia uvaríme natvrdo, potom ich olúpeme a pokrájame na štvrtiny. Do misky natrháme šalátové listy, pridáme balzamikový ocot a premiešame.

  2. Paradajky nakrájame na polovice, pridáme k šalátu a vmiešame aj vajcia. Potom zlejeme tuniaka, osušíme ho, vidličkou ho rozdelíme na kúsky a primiešame k šalátu.

  3. Šalát pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme ľanovými semienkami, pridáme na kocky nakrájanú fetu, osolíme, okoreníme a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Šaláty
Večera
Prílohy
Ryby
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.