Zemiaková polievka s koreňovou zeleninou a hubami

Zemiaková polievka s koreňovou zeleninou a hubami

Čo môže byť lepšie, ako dať si porciu teplej polievky po návrate z mrazivej prechádzky. Zemiaková polievka s koreňovou zeleninou a hubami dokáže oveľa viac. Okrem toho, že zahreje, zasýti, skvele vonia a chutí naozaj každému.

Ingrediencie

  • 2 ksmalá cibuľa

  • 1 ksmrkva

  • 1 kspetržlen

  • 1/4 kszeler

  • 3 PLrepkový olej

  • 2 PLhladká múka

  • 1 hrsťsušené huby alebo 200 g čerstvé huby

  • 1 ČLcelá rasca

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 3 kszemiaky

  • čerstvá alebo sušená majoránka

  • 3 strúčikycesnaku

Postup

  1. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Koreňovú zeleninu očistíme a tiež nakrájame na kocky.

  2. V hrnci rozohrejeme olej, vsypeme do neho cibuľu a orestujeme ju, kým nezíska zlatistú farbu. Potom pridáme zeleninu a restujeme tak dlho, kým sa zelenina neopečie a cibuľka nezhnedne. Trvá to asi 15 minút. Pridáme aj huby a tiež ich zľahka orestujeme.

  3. Orestovanú zeleninu s hubami zaprášime múkou a asi minútu restujeme. Základ zalejeme 1,5 litrom studenej vody. Vsypeme rascu, osolíme a okoreníme. Olúpeme zemiaky, nakrájame ich na menšie kúsky a pridáme ich do hrnca. Varíme na veľmi miernom ohni do zmäknutia a občas premiešame. Cesnak olúpeme a prelisujeme. Uvarenú polievku dochutíme cesnakom a majoránkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.