Zemiaková polievka s krúpami a hubami

Zemiaková polievka s krúpami a hubami

Asi máloktorá polievka je tradičnejšia ako zemiaková polievka s krúpami a hubami. Hustá, výdatná, zasýti a zahreje – čo viac ešte očakávať!

Ingrediencie

  • 1 hrsťsušené huby

  • 1 hrnčekkrúpy

  • 40 gmaslo

  • 1 kscibuľa

  • 2 ksmrkva

  • 1 kspetržlen

  • 1/4 kszeler

  • 4 ksveľké zemiaky nakrájané na kocky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 vetvičkaligurček

  • 1 ČLdrvená rasca

  • 4 strúčikycesnaku

  • 1 PLsušená majoránka

  • 2 PLhladká múka

  • čerstvá pažítka na ozdobenie

  • podľa chutičerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup

  1. Huby namočíme do studenej vody a zvlášť namočíme aj krúpy. Najlepšie, keď to urobíme večer pred varením.

  2. V hrnci rozohrejeme maslo, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú zeleninu a orestujeme. Pridáme zemiaky, orestujeme, zalejeme hubami i s nálevom a pridáme precedené krúpy. Dolejeme vodou do 2 litrov, osolíme, okoreníme, pridáme stonku ligurčeka a rascu. Varíme na miernom ohni asi 30 minút.

  3. Tesne pred dovarením rozmiešame múku v 100 ml vody a vlejeme ju do polievky. Varíme asi 5 minút. Nakoniec do polievky prelisujeme cesnak a ochutíme ju majoránkou. Podávame s nasekanou pažítkou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.