Zemiakové placky so slivkovým lekvárom
Baví vás objavovanie nových chutí a receptov? V tom prípade musíte vyskúšať zemiakové placky so slivkovým lekvárom. Možno vám toto spojenie znie trochu zvláštne, ale v podstate ide o tradičné a veľmi obľúbené suroviny. Chutný recept poteší dušu aj hladné bruško.
Ingrediencie
500 gškrobovejšie zemiaky (varný typ C)
1 ksvajce
1 štipkasoľ
200 gdetská krupica alebo hrubá múka
múka na posypanie pracovnej plochy
rastlinný olej na smaženie
300 gslivkový lekvár
250 gmäkký tvaroh vo vaničke
150 gjahody
čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)
Postup
Zemiaky umyjeme a uvaríme aj so šupkou do mäkka. Zlejeme a necháme ich vychladnúť. Potom ich olúpeme a nastrúhame na jemno na pracovnú plochu.
Doprostred rozklepneme vajce, zasypeme soľou a krupicou alebo múkou (pridávame podľa hustoty cesta, nemalo by sa lepiť ani droliť). Vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať 5 minút.
Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta tenký plát, hrubý asi 5 mm a vykrojíme z neho kolieska.
Na panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom pripravené placky z oboch strán do zlatista.
Lekvár rozmiešame so 100 ml vlažnej vody. Placky podávame spolu s lekvárom, rozmiešame tvaroh, ozdobíme jahodami a bylinkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre