Zemiakové placky so slivkovým lekvárom

Zemiakové placky so slivkovým lekvárom

Baví vás objavovanie nových chutí a receptov? V tom prípade musíte vyskúšať zemiakové placky so slivkovým lekvárom. Možno vám toto spojenie znie trochu zvláštne, ale v podstate ide o tradičné a veľmi obľúbené suroviny. Chutný recept poteší dušu aj hladné bruško.

Ingrediencie

  • 500 gškrobovejšie zemiaky (varný typ C)

  • 1 ksvajce

  • 1 štipkasoľ

  • 200 gdetská krupica alebo hrubá múka

  • múka na posypanie pracovnej plochy

  • rastlinný olej na smaženie

  • 300 gslivkový lekvár

  • 250 gmäkký tvaroh vo vaničke

  • 150 gjahody

  • čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)

Postup

  1. Zemiaky umyjeme a uvaríme aj so šupkou do mäkka. Zlejeme a necháme ich vychladnúť. Potom ich olúpeme a nastrúhame na jemno na pracovnú plochu.

  2. Doprostred rozklepneme vajce, zasypeme soľou a krupicou alebo múkou (pridávame podľa hustoty cesta, nemalo by sa lepiť ani droliť). Vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať 5 minút.

  3. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta tenký plát, hrubý asi 5 mm a vykrojíme z neho kolieska.

  4. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom pripravené placky z oboch strán do zlatista.

  5. Lekvár rozmiešame so 100 ml vlažnej vody. Placky podávame spolu s lekvárom, rozmiešame tvaroh, ozdobíme jahodami a bylinkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.