Zemiakové šúľance s makom a tvarohom

Zemiakové šúľance s makom a tvarohom

Tradičné recepty jedni milujú, no druhí ich radšej nahrádzajú modernými verziami. Ak patríte k prvej skupine, určite si budete chcieť uvariť zemiakové šúľance s makom a tvarohom. Táto zdanlivo obyčajná kombinácia chutí je rokmi overená a vyplatí sa pri nej poctivá príprava. Nie je to náročný recept, ale lepšie urobíte, keď sa pri ňom nebudete ponáhľať, aby ste všetky kroky dodržali a šúľance tak nebudú mať šancu sa rozpadať.

Na cesto

  • 400 gzemiaky (ideálne múčneho typu)

  • soľ

  • 100 ghrubá múka

  • 100 gdetská krupica

  • 2 ksvajcia

Na dokončenie

  • tvaroh vhodný na strúhanie

  • maslo

  • mak mletý

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Zemiaky dôkladne umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Necháme vychladnúť, olúpeme ich a nastrúhame alebo najemno prelisujeme. Pridáme múku, krupicu, štipku soli, vajcia a spracujeme na tuhšie cesto, ktoré necháme pri izbovej teplote asi 5 minút odležať.

  2. Cesto nakrájame na 20 dielov, ktoré vytvarujeme na šúľance. Varíme v osolenej vode asi 8 minút. Po uvarení ich vyberieme z vody a uchovávame v teple.

  3. Tvaroh nastrúhame a maslo rozohrejeme. Na taniere naukladáme šúľance, posypeme ich makom, nastrúhaným tvarohom, prelejeme maslom a nakoniec pocukríme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Chuťovky
Večera
Bezmäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.