Zemiakové šúľance s makom a tvarohom
Tradičné recepty jedni milujú, no druhí ich radšej nahrádzajú modernými verziami. Ak patríte k prvej skupine, určite si budete chcieť uvariť zemiakové šúľance s makom a tvarohom. Táto zdanlivo obyčajná kombinácia chutí je rokmi overená a vyplatí sa pri nej poctivá príprava. Nie je to náročný recept, ale lepšie urobíte, keď sa pri ňom nebudete ponáhľať, aby ste všetky kroky dodržali a šúľance tak nebudú mať šancu sa rozpadať.
Na cesto
400 gzemiaky (ideálne múčneho typu)
soľ
100 ghrubá múka
100 gdetská krupica
2 ksvajcia
Na dokončenie
tvaroh vhodný na strúhanie
maslo
mak mletý
práškový cukor na posypanie
Postup
Zemiaky dôkladne umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Necháme vychladnúť, olúpeme ich a nastrúhame alebo najemno prelisujeme. Pridáme múku, krupicu, štipku soli, vajcia a spracujeme na tuhšie cesto, ktoré necháme pri izbovej teplote asi 5 minút odležať.
Cesto nakrájame na 20 dielov, ktoré vytvarujeme na šúľance. Varíme v osolenej vode asi 8 minút. Po uvarení ich vyberieme z vody a uchovávame v teple.
Tvaroh nastrúhame a maslo rozohrejeme. Na taniere naukladáme šúľance, posypeme ich makom, nastrúhaným tvarohom, prelejeme maslom a nakoniec pocukríme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre