Zemiakové taštičky so slivkovým lekvárom

Zemiakové taštičky so slivkovým lekvárom

Varené zemiakové taštičky so slivkovým lekvárom vám pripomenú detské časy. Vôňa a chuť slivkovej omáčky je nenahraditeľná. Jednoduché jedlo, ktoré sa vlastne nedá nahradiť ničím iným.

Ingrediencie

  • soľ podľa chuti

  • 200 gslivky

Na cesto

  • 700 gmúčne zemiaky

  • 160 gryžová múka krupička

  • 30 gmaslo

  • 300 gslivkový lekvár

  • 2 PLrum

Na slivkovú omáčku

  • 2 PLzemiakový škrob

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode do mäkka. Necháme vychladnúť a olúpeme. Nastrúhame ich a zmiešame s ryžovou múkou a rozpusteným maslom. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme asi 5 minút odpočívať.

  2. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a nakrájame na štvorce 6x6 cm. Lekvár ochutíme rumom. Do stredu cesta dáme lyžicu náplne, prehneme do tvaru šatôčky, okraje cesta spojíme k sebe a dobre pritlačíme. Varíme vo vriacej a osolenej vode asi 8 minút. Po uvarení uchovávame teplé.

  3. Slivky očistíme a prepolíme. Polovicu z nich rozmixujeme, dáme do hrnca, prilejeme 100 ml vody, v ktorej sme vymiešali škrob a povaríme 2 minúty. Potom pridáme zvyšné polovice sliviek a znovu povaríme 2 minúty. Na taniere servírujeme taštičky a prelejeme omáčkou. Pred podávaním napríklad posypeme makom a pocukríme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Chuťovky
Bezmäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.