Žihľavová veľkonočná polievka s medvedím cesnakom

Žihľavová veľkonočná polievka s medvedím cesnakom

Žihľavová veľkonočná polievka je skvelým odkazom na dobu minulú a na tradičnú kuchyňu, ktorá využívala jarné bylinky v oveľa väčšej miere. Ak ste ešte žihľavovú polievku nikdy nejedli, vyskúšajte tento recept. Prekvapí vás hustota aj zaujímavá chuť. A možno sa rozhodnete, že práve túto polievku zaradíte aj na svoju veľkonočnú tabuľu.

Ingrediencie

  • 2 kscibuľa

  • 4 PLolivový olej

  • 2000 mlzeleninový vývar

  • 2 kszemiaky

  • 4 PLpšeno

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 6 hrsťmladá čerstvá žihľava

  • 3 hrsťmedvedí cesnak

  • muškátový kvet

  • 2 kschilli papričky

  • sedmokráskové kvety na ozdobu

  • výhonky reďkvičky

Postup

  1. Nahrubo nakrájanú cibuľu vložíme do hrnca s rozohriatym olejom a orestujeme doružova. Zalejeme vývarom, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a vodou prepláchnuté pšeno, osolíme, okoreníme a varíme asi 20 minút.

  2. Žihľavu prepláchneme, preberieme a odstránime drevnaté časti. Pridáme ju do vriacej polievky a varíme 2 minúty. Odstavíme, primiešame medvedí cesnak, korenie, nastrúhaný muškátový kvet a všetko rozmixujeme dohladka.

  3. Pripravenú polievku dochutíme soľou a korením a na tanieri posypeme kúskami chilli, ozdobíme kvetmi a výhonkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.