Žihľavová veľkonočná polievka s medvedím cesnakom
Žihľavová veľkonočná polievka je skvelým odkazom na dobu minulú a na tradičnú kuchyňu, ktorá využívala jarné bylinky v oveľa väčšej miere. Ak ste ešte žihľavovú polievku nikdy nejedli, vyskúšajte tento recept. Prekvapí vás hustota aj zaujímavá chuť. A možno sa rozhodnete, že práve túto polievku zaradíte aj na svoju veľkonočnú tabuľu.
Ingrediencie
2 kscibuľa
4 PLolivový olej
2000 mlzeleninový vývar
2 kszemiaky
4 PLpšeno
soľ
mleté čierne korenie
6 hrsťmladá čerstvá žihľava
3 hrsťmedvedí cesnak
muškátový kvet
2 kschilli papričky
sedmokráskové kvety na ozdobu
výhonky reďkvičky
Postup
Nahrubo nakrájanú cibuľu vložíme do hrnca s rozohriatym olejom a orestujeme doružova. Zalejeme vývarom, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a vodou prepláchnuté pšeno, osolíme, okoreníme a varíme asi 20 minút.
Žihľavu prepláchneme, preberieme a odstránime drevnaté časti. Pridáme ju do vriacej polievky a varíme 2 minúty. Odstavíme, primiešame medvedí cesnak, korenie, nastrúhaný muškátový kvet a všetko rozmixujeme dohladka.
Pripravenú polievku dochutíme soľou a korením a na tanieri posypeme kúskami chilli, ozdobíme kvetmi a výhonkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre