Zmrzlinová torta Polárka
Sľubujeme, že si užijete množstvo zábavy, kým vytvoríte zmrzlinovú tortu Polárka. Tri chutné vrstvy nepečeného dezertu prekladané vrstvami zmrzliny a poliate lahodnou čokoládou. Skvelý tip na letnú oslavu, alebo ak si len chcete spríjemniť a osviežiť horúci letný deň. Vždy chutí skvele a vždy poteší.
Na zmrzlinu
4 ksžĺtky
150 gpráškový cukor
250 gmäkký tvaroh
250 mlsmotana na šľahanie
1 balenievanilkový cukor
Na nepečený korpus
400 gokrúhle piškóty
10 PLmlieko
150 gmaslo
50 mlsmotana na šľahanie
20 gkakao
50 gmaliny
Na dokončenie
24 ksokrúhle piškóty
100 gbiela čokoláda
20 gmliečna čokoláda
Postup
Žĺtky s polovicou cukru vyšľaháme v horúcom vodnom kúpeli do zhustnutia. Potom vyberieme a šľaháme do vychladnutia. Spojíme s tvarohom, zvyšným práškovým cukrom a šľahačkou vyšľahanou do tuha spolu s vanilkovým cukrom. Uložíme vychladiť do chladničky. Piškóty nastrúhame najemno a navlhčíme mliekom. Necháme asi 10 minút odstáť.
Potom pridáme zmäknuté maslo a spracujeme na vláčnu hmotu. Tú rozdelíme na 2 diely. Do jedného dielu vmiešame smotanu a kakao a do druhého dielu vmiešame maliny. Do porcelánovej misky s rozmermi 16x24 cm navrstvíme na dno kakaovú nepečenú hmotu. Potom rozotrieme polovicu zmrzlinovej náplne a navrstvíme na ňu malinovú hmotu.
Nakoniec rozotrieme zvyšnú zmrzlinovú náplň a do nej vtlačíme piškóty. Uložíme do mrazničky asi na 4 hodiny stuhnúť. Potom polejeme rozpustenou bielou čokoládou a do nej vytvoríme mramorovanie rozpustenou mliečnou čokoládou. Na zmrazenom kréme čokoláda ihneď stuhne a dezert tak môžeme podávať ihneď. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre