Zmrzlinová torta Polárka

Zmrzlinová torta Polárka

Sľubujeme, že si užijete množstvo zábavy, kým vytvoríte zmrzlinovú tortu Polárka. Tri chutné vrstvy nepečeného dezertu prekladané vrstvami zmrzliny a poliate lahodnou čokoládou. Skvelý tip na letnú oslavu, alebo ak si len chcete spríjemniť a osviežiť horúci letný deň. Vždy chutí skvele a vždy poteší.

Na zmrzlinu

  • 4 ksžĺtky

  • 150 gpráškový cukor

  • 250 gmäkký tvaroh

  • 250 mlsmotana na šľahanie

  • 1 balenievanilkový cukor

Na nepečený korpus

  • 400 gokrúhle piškóty

  • 10 PLmlieko

  • 150 gmaslo

  • 50 mlsmotana na šľahanie

  • 20 gkakao

  • 50 gmaliny

Na dokončenie

  • 24 ksokrúhle piškóty

  • 100 gbiela čokoláda

  • 20 gmliečna čokoláda

Postup

  1. Žĺtky s polovicou cukru vyšľaháme v horúcom vodnom kúpeli do zhustnutia. Potom vyberieme a šľaháme do vychladnutia. Spojíme s tvarohom, zvyšným práškovým cukrom a šľahačkou vyšľahanou do tuha spolu s vanilkovým cukrom. Uložíme vychladiť do chladničky. Piškóty nastrúhame najemno a navlhčíme mliekom. Necháme asi 10 minút odstáť.

  2. Potom pridáme zmäknuté maslo a spracujeme na vláčnu hmotu. Tú rozdelíme na 2 diely. Do jedného dielu vmiešame smotanu a kakao a do druhého dielu vmiešame maliny. Do porcelánovej misky s rozmermi 16x24 cm navrstvíme na dno kakaovú nepečenú hmotu. Potom rozotrieme polovicu zmrzlinovej náplne a navrstvíme na ňu malinovú hmotu.

  3. Nakoniec rozotrieme zvyšnú zmrzlinovú náplň a do nej vtlačíme piškóty. Uložíme do mrazničky asi na 4 hodiny stuhnúť. Potom polejeme rozpustenou bielou čokoládou a do nej vytvoríme mramorovanie rozpustenou mliečnou čokoládou. Na zmrazenom kréme čokoláda ihneď stuhne a dezert tak môžeme podávať ihneď. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.