Aspik z červenej repy s vajíčkom

Aspik z červenej repy s vajíčkom

Zelenina je základ zdravého stravovania. Vychutnajte si ju v rôznych podobách a vyskúšajte niečo nové. Napríklad aspik z červenej repy s vajíčkom ste ešte asi nikdy nejedli. Je najvyšší čas to zmeniť a vyskúšať toto nenáročné jedlo. Určite si pridajte aj ochutený jogurt a vajíčko, bude to ešte lepšie a výživnejšie.

Na aspik

  • 2 ksčervená repa

  • 1/2 ČLrímska mletá rasca

  • 1 ČLcitrónová šťava

  • 2 vetvičkyčerstvý tymián

  • 300 mlkokosové mlieko v plechovke

  • 2 balenieneželatínový rastlinný stužovač (napr. agar)

  • 1 PLčerstvá pažítka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • rastlinný olej na vymazanie formičiek

Na dokončenie

  • 4 ksvajcia uvarené na tvrdo

  • 250 gbiely smotanový jogurt

  • čerstvá pažítka

Postup

  1. Červenú repu nastrúhame nahrubo a vložíme do hrnca. Pridáme rascu, citrónovú šťavu, tymián, 250 ml vody a 2 minúty povaríme. Odstavíme, necháme mierne vychladnúť a primiešame kokosové mlieko.

  2. Stužovač zmiešame s 300 ml vody, nalejeme do hrnca a privedieme k varu. Povaríme 1 minútu a ihneď nalejeme do červenej repy. Dôkladne premiešame s nasekanou pažítkou, soľou, korením a nalejeme do mištičiek vymazaných olejom.

  3. Aspik necháme stuhnúť v chladničke minimálne 2 hodiny. Podávame spolu s jogurtom zmiešaným s pažítkou a vajcom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Večera
Bezmäsité jedlá
Bezlepkové jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.