Aspik z červenej repy s vajíčkom
Zelenina je základ zdravého stravovania. Vychutnajte si ju v rôznych podobách a vyskúšajte niečo nové. Napríklad aspik z červenej repy s vajíčkom ste ešte asi nikdy nejedli. Je najvyšší čas to zmeniť a vyskúšať toto nenáročné jedlo. Určite si pridajte aj ochutený jogurt a vajíčko, bude to ešte lepšie a výživnejšie.
Na aspik
2 ksčervená repa
1/2 ČLrímska mletá rasca
1 ČLcitrónová šťava
2 vetvičkyčerstvý tymián
300 mlkokosové mlieko v plechovke
2 balenieneželatínový rastlinný stužovač (napr. agar)
1 PLčerstvá pažítka
soľ
mleté čierne korenie
rastlinný olej na vymazanie formičiek
Na dokončenie
4 ksvajcia uvarené na tvrdo
250 gbiely smotanový jogurt
čerstvá pažítka
Postup
Červenú repu nastrúhame nahrubo a vložíme do hrnca. Pridáme rascu, citrónovú šťavu, tymián, 250 ml vody a 2 minúty povaríme. Odstavíme, necháme mierne vychladnúť a primiešame kokosové mlieko.
Stužovač zmiešame s 300 ml vody, nalejeme do hrnca a privedieme k varu. Povaríme 1 minútu a ihneď nalejeme do červenej repy. Dôkladne premiešame s nasekanou pažítkou, soľou, korením a nalejeme do mištičiek vymazaných olejom.
Aspik necháme stuhnúť v chladničke minimálne 2 hodiny. Podávame spolu s jogurtom zmiešaným s pažítkou a vajcom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre