Avokádový cheesecake s pistáciami
Kto má rád netradičné sladkosti, toho chuťové poháriky poteší avokádový cheesecake. Je to nepečený dezert, ktorý však potrebuje dôkladne vychladiť a stuhnúť, tak na to myslite pred prípravou. Cheesecake sa dá pripraviť rôznymi spôsobmi a s rôznymi chuťami, ale tento s avokádom patrí k tým zaujímavejším. Vyskúšajte, možno budete chcieť plnku vylepšiť napríklad jemne citrónovou chuťou.
Na korpus
300 gmaslové sušienky
250 gmaslo
Na náplň
500 mlsmotana na šľahanie
1 ksstužovač
1 balenievanilkový cukor
2 PLpráškový cukor
250 gavokádo (dužina)
250 gnátierkový smotanový syr
150 mlsladené zahustené mlieko
nasekané pistácie na posypanie
Postup
Sušienky podrvíme a preložíme do misky. Maslo rozpustíme, zalejeme ním sušienky a dôkladne premiešame. Guľatú formu na tortu s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie. Na dno potom pritlačíme vrstvu sušienok a masla. Uložíme na 20 minút do mrazničky.
Šľahačku vyšľaháme do tuha spolu so stužovačom, práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Avokádo rozmixujeme do hladka, dáme do misky, pridáme smotanový syr a sladené mlieko. Rozmiešame a vmiešame šľahačku.
Krém potom navrstvíme na korpus a všetko dáme stuhnúť do chladničky na 120 minút. Po vybratí, necháme pár minút povoliť, vyberieme z formy a nakrájame na porcie. Posypeme pistáciami a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre