Avokádový cheesecake s pistáciami

Avokádový cheesecake s pistáciami

Kto má rád netradičné sladkosti, toho chuťové poháriky poteší avokádový cheesecake. Je to nepečený dezert, ktorý však potrebuje dôkladne vychladiť a stuhnúť, tak na to myslite pred prípravou. Cheesecake sa dá pripraviť rôznymi spôsobmi a s rôznymi chuťami, ale tento s avokádom patrí k tým zaujímavejším. Vyskúšajte, možno budete chcieť plnku vylepšiť napríklad jemne citrónovou chuťou.

Na korpus

  • 300 gmaslové sušienky

  • 250 gmaslo

Na náplň

  • 500 mlsmotana na šľahanie

  • 1 ksstužovač

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 2 PLpráškový cukor

  • 250 gavokádo (dužina)

  • 250 gnátierkový smotanový syr

  • 150 mlsladené zahustené mlieko

  • nasekané pistácie na posypanie

Postup

  1. Sušienky podrvíme a preložíme do misky. Maslo rozpustíme, zalejeme ním sušienky a dôkladne premiešame. Guľatú formu na tortu s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie. Na dno potom pritlačíme vrstvu sušienok a masla. Uložíme na 20 minút do mrazničky.

  2. Šľahačku vyšľaháme do tuha spolu so stužovačom, práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Avokádo rozmixujeme do hladka, dáme do misky, pridáme smotanový syr a sladené mlieko. Rozmiešame a vmiešame šľahačku.

  3. Krém potom navrstvíme na korpus a všetko dáme stuhnúť do chladničky na 120 minút. Po vybratí, necháme pár minút povoliť, vyberieme z formy a nakrájame na porcie. Posypeme pistáciami a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.