Avokádový toast s reďkovkami a vajíčkom

Avokádový toast s reďkovkami a vajíčkom

Super inšpirácia na sýte a oku lahodiace raňajky. Avokádový toast s reďkovkami a vajíčkom je naozaj výdatný a dodá vám energiu na celé dopoludnie.

Ingrediencie

  • 1 PLocot

  • soľ podľa chuti

  • 4 ksvajcia

  • 1 ksparadajka

  • 1/2 ksčervená cibuľa

  • 2 ksavokádo

  • mleté čierne korenie

  • 100 greďkovka

  • 4 plátkyveľký toastový chlieb

  • lístky čerstvej žeruchy

Postup

  1. V kastróliku privedieme k varu vodu s octom a soľou, stiahneme teplotu, vytvoríme vír a po jednom do tohto víru vyklepneme vajcia. Varíme 2 minúty, vyberieme a odložíme na tanier.

  2. Paradajky nakrájame na kocky, cibuľu ošúpeme a nadrobno nasekáme. Dáme do misy. Avokáda rozpolíme, vyberieme kôstky, potom špičkou noža nakrájame do kríža ešte v šupke. Vzniknú malé kocky, ktoré lyžicou vyberieme do misy s cibuľou a paradajkami. Premiešame, dochutíme soľou a korením.

  3. Reďkovky nakrájame na osminky. Toastové chleby opečieme do zlatista a rozdelíme na ne avokádovú zmes. Pridáme stratené vajce, reďkovku, žeruchu a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.