Avokádový toast s reďkovkami a vajíčkom
Super inšpirácia na sýte a oku lahodiace raňajky. Avokádový toast s reďkovkami a vajíčkom je naozaj výdatný a dodá vám energiu na celé dopoludnie.
Ingrediencie
1 PLocot
soľ podľa chuti
4 ksvajcia
1 ksparadajka
1/2 ksčervená cibuľa
2 ksavokádo
mleté čierne korenie
100 greďkovka
4 plátkyveľký toastový chlieb
lístky čerstvej žeruchy
Postup
V kastróliku privedieme k varu vodu s octom a soľou, stiahneme teplotu, vytvoríme vír a po jednom do tohto víru vyklepneme vajcia. Varíme 2 minúty, vyberieme a odložíme na tanier.
Paradajky nakrájame na kocky, cibuľu ošúpeme a nadrobno nasekáme. Dáme do misy. Avokáda rozpolíme, vyberieme kôstky, potom špičkou noža nakrájame do kríža ešte v šupke. Vzniknú malé kocky, ktoré lyžicou vyberieme do misy s cibuľou a paradajkami. Premiešame, dochutíme soľou a korením.
Reďkovky nakrájame na osminky. Toastové chleby opečieme do zlatista a rozdelíme na ne avokádovú zmes. Pridáme stratené vajce, reďkovku, žeruchu a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre