Bábovka z nátierkového masla

Bábovka z nátierkového masla

Vynikajúca bábovka z nátierkového masla sa stane vašou malou sladkou neresťou. Je perfektná k šálke kávy alebo čaju a pokojne si z nej zabaľte do práce alebo do školy. Určite vám s ňou bude čas ubiehať príjemnejšie. Takéto sladké potešenie to dokáže bez obáv.

Ingrediencie

  • 4 ksvajcia

  • 200 gpráškový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 250 gnátierkové maslo

  • 250 gpolohrubá múka + na vysypanie formy

  • 1 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • maslo na vymazanie

  • 2 PLkakao

  • 100 gbiela čokoládová poleva na dokončenie

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme nátierkové maslo a znovu prešľaháme. Prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom a vymiešame hladké cesto. Formu na bábovku vymažeme tukom a vysypeme polohrubou múkou.

  2. Z hotového cesta odoberieme asi jednu štvrtinu a do tej vmiešame kakao. Svetlé cesto nalejeme do formy a rozotrieme k okrajom. Do stredu nalejeme kakaové cesto a ľahko premiešame, aby sa vytvorilo mramorovanie.

  3. Pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 45 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a potom vyklopíme. Po úplnom vychladnutí povrch polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a polevu necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.