Bábovka z nátierkového masla
Vynikajúca bábovka z nátierkového masla sa stane vašou malou sladkou neresťou. Je perfektná k šálke kávy alebo čaju a pokojne si z nej zabaľte do práce alebo do školy. Určite vám s ňou bude čas ubiehať príjemnejšie. Takéto sladké potešenie to dokáže bez obáv.
Ingrediencie
4 ksvajcia
200 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
250 gnátierkové maslo
250 gpolohrubá múka + na vysypanie formy
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
maslo na vymazanie
2 PLkakao
100 gbiela čokoládová poleva na dokončenie
Postup
Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme nátierkové maslo a znovu prešľaháme. Prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom a vymiešame hladké cesto. Formu na bábovku vymažeme tukom a vysypeme polohrubou múkou.
Z hotového cesta odoberieme asi jednu štvrtinu a do tej vmiešame kakao. Svetlé cesto nalejeme do formy a rozotrieme k okrajom. Do stredu nalejeme kakaové cesto a ľahko premiešame, aby sa vytvorilo mramorovanie.
Pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 45 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a potom vyklopíme. Po úplnom vychladnutí povrch polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a polevu necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre