Balkánsky syr v sezame s dusenou zimnou zeleninou
Ak ste doteraz využívali balkánsky syr iba ako súčasť listových šalátov, máme pre vás niečo celkom odlišné od toho, na čo ste boli zvyknutí. Balkánsky syr v sezame s dusenou zimnou zeleninou je výdatné jedlo, ktoré si obľúbi celá rodina. Syr by mal byť ideálne hrubší, aby sa dal dobre obaľovať a smažiť, ale tiež pozor na jeho slanosť. Tá je naozaj výrazná.
Ingrediencie
400 gzemiaky
300 gmrkva
1/2 hlávkakapusta
2 kscibuľa
rastlinný olej
soľ
mleté čierne korenie
200 mlzeleninový vývar
2 ksvajcia
4 PLhladká múka
100 gsezamové semienka
4 plátky(po cca 120 g) balkánsky syr
Postup
Zemiaky olúpeme, umyjeme ich, osušíme a nakrájame na mesiačiky.
Mrkvu očistíme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na kúsky. Kapustu očistíme, zbavíme tvrdých častí a tiež pokrájame na drobno. Cibuľu olúpeme, rozrežeme a nakrájame na plátky.
V hlbokej panvici rozohrejeme asi 4 lyžice oleja. Vložíme do nej zemiaky a za stáleho miešania ich opekáme asi 5 minút.
Do panvice prisypeme mrkvu, kapustu a cibuľu. Všetko osmažíme, osolíme, okoreníme a podlejeme trochou vývaru. Panvicu prikryjeme, zeleninu necháme dusiť, pokým nie je na skus mäkká. Podľa potreby prilievame vývar.
Vajcia rozšľaháme so štipkou soli. Plátky syra postupne obalíme v múke, vo vajciach a v sezame.
Na panvici rozohrejeme vyššiu vrstvu oleja. Porcie syra na ňom smažíme z oboch strán do zlatista. Potom ich preložíme na papierový obrúsok, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre