Banánový cheesecake s karamelom
Banány a karamel sú kombinácia, v ktorej jedna sladká chuť ešte viac podporí tú druhú. Banánový cheesecake s karamelom je jednoducho dokonalým spojením, ktoré si získa vaše srdce. Stačí jeden kúsok a spoľahlivo zaženiete chuť na sladkú dobrotu. Krehké cesto je základom, na ktorom je krém s banánovým pyré a na povrchu karamelová poleva s kúskami lyofilizovaných banánov. Tak kedy sa ho chystáte vyskúšať?
Na korpus
70 gmaslo
170 gkaramelové sušienky
Na náplň
20 ghladká múka
45 gzemiakový škrob
1 štipkasoľ
3 ksbanán
750 gmäkký tvaroh
3 ksvajcia
150 gpráškový cukor
Na polevu
220 gkrupicový cukor
65 gvoda
50 gmaslo
120 mlsmotana na šľahanie
Na karamelizované banány
4 PLkrupicový cukor
20 glyofilizovaný banán (sušený mrazom)
nasekané vlašské orechy
Postup
Maslo rozohrejeme a necháme ho ľahko vychladnúť. Medzitým rozmixujeme sušienky na jemno, spojíme ich s maslom a premiešame. Zmes preložíme do tortovej formy s priemerom 20 cm a dobre ju utlačíme. Pečieme v rúre predhriatej na 165 °C asi 10 minút. Múku preosejeme so škrobom a soľou. Banány rozmixujeme na pyré.
Tvaroh rozmiešame s vajcami a cukrom do hladka, pridáme banánové pyré a za stáleho miešania prisypávame sypké suroviny. Zmes prelejeme do formy na pripravený korpus a uhladíme. Formu postavíme do vyššieho plechu, do ktorého nalejeme vriacu vodu siahajúcu do polovice výšky formy. Pečieme asi 75 minút v rúre predhriatej na 150 °C. Necháme vychladnúť.
V hrnci s hrubším dnom rozmiešame cukor s vodou na miernom plameni a zahrievame tak dlho, pokým sa cukor nerozpustí a nezačne meniť farbu na zlatú. Potom stiahneme z ohňa a pridáme maslo a smotanu. Rozmiešame, vrátime na mierny oheň a za stáleho miešania polevu varíme do zhustnutia.
Ešte teplým karamelom prelejeme cheesecake a vložíme ho do chladničky stuhnúť, ideálne cez noc. Cukor skaramelizujeme. DO horúceho karamelu postupne namáčame plátky banánov, ktoré poukladáme na papier na pečenie a necháme ich vychladnúť. Pred podávaním cheesecake vyberieme z formy a ozdobíme lyofilizovanými banánmi a nasekanými orechmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre