Banánový cheesecake s karamelom

Banánový cheesecake s karamelom

Banány a karamel sú kombinácia, v ktorej jedna sladká chuť ešte viac podporí tú druhú. Banánový cheesecake s karamelom je jednoducho dokonalým spojením, ktoré si získa vaše srdce. Stačí jeden kúsok a spoľahlivo zaženiete chuť na sladkú dobrotu. Krehké cesto je základom, na ktorom je krém s banánovým pyré a na povrchu karamelová poleva s kúskami lyofilizovaných banánov. Tak kedy sa ho chystáte vyskúšať?

Na korpus

  • 70 gmaslo

  • 170 gkaramelové sušienky

Na náplň

  • 20 ghladká múka

  • 45 gzemiakový škrob

  • 1 štipkasoľ

  • 3 ksbanán

  • 750 gmäkký tvaroh

  • 3 ksvajcia

  • 150 gpráškový cukor

Na polevu

  • 220 gkrupicový cukor

  • 65 gvoda

  • 50 gmaslo

  • 120 mlsmotana na šľahanie

Na karamelizované banány

  • 4 PLkrupicový cukor

  • 20 glyofilizovaný banán (sušený mrazom)

  • nasekané vlašské orechy

Postup

  1. Maslo rozohrejeme a necháme ho ľahko vychladnúť. Medzitým rozmixujeme sušienky na jemno, spojíme ich s maslom a premiešame. Zmes preložíme do tortovej formy s priemerom 20 cm a dobre ju utlačíme. Pečieme v rúre predhriatej na 165 °C asi 10 minút. Múku preosejeme so škrobom a soľou. Banány rozmixujeme na pyré.

  2. Tvaroh rozmiešame s vajcami a cukrom do hladka, pridáme banánové pyré a za stáleho miešania prisypávame sypké suroviny. Zmes prelejeme do formy na pripravený korpus a uhladíme. Formu postavíme do vyššieho plechu, do ktorého nalejeme vriacu vodu siahajúcu do polovice výšky formy. Pečieme asi 75 minút v rúre predhriatej na 150 °C. Necháme vychladnúť.

  3. V hrnci s hrubším dnom rozmiešame cukor s vodou na miernom plameni a zahrievame tak dlho, pokým sa cukor nerozpustí a nezačne meniť farbu na zlatú. Potom stiahneme z ohňa a pridáme maslo a smotanu. Rozmiešame, vrátime na mierny oheň a za stáleho miešania polevu varíme do zhustnutia.

  4. Ešte teplým karamelom prelejeme cheesecake a vložíme ho do chladničky stuhnúť, ideálne cez noc. Cukor skaramelizujeme. DO horúceho karamelu postupne namáčame plátky banánov, ktoré poukladáme na papier na pečenie a necháme ich vychladnúť. Pred podávaním cheesecake vyberieme z formy a ozdobíme lyofilizovanými banánmi a nasekanými orechmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.