Batatová polievka s kukuricou

Batatová polievka s kukuricou

Batatová polievka s kukuricou by sa dala nazvať klasická zeleninová polievka a predsa vás prekvapí nie veľmi tradičnou surovinou. Ak vás zaujíma, ako asi chutí batat, petržlen, kukurica v kombinácii s kokosovým mliekom a opečenou slaninkou, pripravte si plný hrniec a pustite sa do ochutnávania.

Ingrediencie

  • 100 gplátková anglická slanina

  • 2 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 600 gbataty

  • 1 kspetržlen

  • 2 PLhladká múka

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • 200 gmrazená alebo sterilizovaná kukurica

  • 200 mlkokosové mlieko

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 6 vetvičiekčerstvý koriander

Postup

  1. Slaninu nakrájame na kocky a opečieme ju nasucho na panvici. Časť opečenej slaniny vyberieme a odložíme na bok. Cibuľu s cesnakom olúpeme a nakrájame najemno. Pridáme k slanine a restujeme dosklovita.

  2. Bataty a petržlen olúpeme a nakrájame na kocky. Vmiešame ich do hrnca k ostatným surovinám, ktoré orestujeme a zaprášime múkou. Premiešame a zalejeme vývarom. Privedieme k varu a na miernom ohni varíme asi 15 až 20 minút.

  3. Potom do polievky vmiešame kukuricu a kokosové mlieko. Dochutíme soľou a korením. Pred podávaním posypeme nasekaným koriandrom a ozdobíme zvyšnou slaninou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezlaktózové jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.