Batátové knedličky s lesným ovocím

Batátové knedličky s lesným ovocím

Batatové knedličky s lesným ovocím chutia a voňajú ako z rozprávky. Zmes lesného ovocia má zvyčajne krásnu farbu aj vôňu a v tomto prípade bude perfektne kontrastovať s oranžovým cestom z batatov. Originálny recept musíte jednoducho vyskúšať čím skôr.

Na batatové cesto

  • 500 gbataty

  • 1 ksvajce

  • 150 gmäkký tvaroh

  • 1 štipkasoľ

  • 20 gmaslo

  • 250 gdetská krupica

  • 300 glesné ovocie

Na ovocnú omáčku

  • 2 PLkukuričný škrob

  • 500 glesné ovocie

  • 100 gkrupicový cukor

Na dokončenie

  • 100 ghrudkovitý tvrdý tvaroh

  • 50 gstrúhaný perník

  • práškový cukor

Postup

  1. Bataty uvaríme domäkka, olúpeme ich a vychladnuté ich nastrúhame najemno. Pridáme vajce, tvaroh, soľ, rozpustené maslo, krupicu a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme asi 5 minút odležať.

  2. Cesto potom nakrájame na 18 častí a z každého vytvoríme placku. Do kúsku cesta rovnomerne rozdelíme ovocie, dobre ho zabalíme a zaguľatíme. Knedličky varíme postupne v osolenej vode asi 10 minút. Do servírovania ich uchovávame v teple.

  3. V hrnci rozmiešame škrob so 100 ml studenej vody, pridáme polovicu ovocia s cukrom a za stáleho miešania omáčku privedieme k varu. Varíme ich asi 2 minúty a pred koncom varu pridáme zvyšné ovocie.

  4. Knedličky podávame s omáčkou, nastrúhaným tvarohom a perníkom. Podľa chuti ich môžeme posypať cukrom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Hlavné jedlá
Dezerty
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.