Batátové knedličky s lesným ovocím
Batatové knedličky s lesným ovocím chutia a voňajú ako z rozprávky. Zmes lesného ovocia má zvyčajne krásnu farbu aj vôňu a v tomto prípade bude perfektne kontrastovať s oranžovým cestom z batatov. Originálny recept musíte jednoducho vyskúšať čím skôr.
Na batatové cesto
500 gbataty
1 ksvajce
150 gmäkký tvaroh
1 štipkasoľ
20 gmaslo
250 gdetská krupica
300 glesné ovocie
Na ovocnú omáčku
2 PLkukuričný škrob
500 glesné ovocie
100 gkrupicový cukor
Na dokončenie
100 ghrudkovitý tvrdý tvaroh
50 gstrúhaný perník
práškový cukor
Postup
Bataty uvaríme domäkka, olúpeme ich a vychladnuté ich nastrúhame najemno. Pridáme vajce, tvaroh, soľ, rozpustené maslo, krupicu a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme asi 5 minút odležať.
Cesto potom nakrájame na 18 častí a z každého vytvoríme placku. Do kúsku cesta rovnomerne rozdelíme ovocie, dobre ho zabalíme a zaguľatíme. Knedličky varíme postupne v osolenej vode asi 10 minút. Do servírovania ich uchovávame v teple.
V hrnci rozmiešame škrob so 100 ml studenej vody, pridáme polovicu ovocia s cukrom a za stáleho miešania omáčku privedieme k varu. Varíme ich asi 2 minúty a pred koncom varu pridáme zvyšné ovocie.
Knedličky podávame s omáčkou, nastrúhaným tvarohom a perníkom. Podľa chuti ich môžeme posypať cukrom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre