Bezmäsitá paštéta
Ako asi môže chutiť bezmäsitá paštéta? Ak sa odhodláte a venujete čas jej príprave, nebudete ľutovať. Príprava je síce časovo náročnejšia, ale výsledok vás príjemne prekvapí. Chuť fazule sa skvele prepojí s kešu orieškami a koreniny doladia malé detaily k dokonalosti.
Ingrediencie
150 gčervená fazuľa
soľ podľa chuti
2 ksbobkový list
100 gkešu orechy
mleté čierne korenie podľa chuti
1 štipkasušený cesnak
1 štipkakajenské korenie
1/2 ČLúdená mletá paprika
bageta k podávaniu
klíčky na ozdobu
Postup
Červenú fazuľu namočíme do studenej vody cez noc. Potom ju uvaríme celkom zaliatu vodou. Osolíme, pridáme bobkový list a varíme asi 120 minút. Podľa potreby dolievame vodou počas varenia.
Po uvarení precedíme a necháme vychladnúť. Kešu oriešky namočíme do studenej vody na 60 minút. 20 gramov z nich necháme na ozdobu. Potom ich precedíme.
Studenú fazuľu a scedené kešu dáme do mixéra, osolíme, okoreníme, pridáme sušený cesnakový prášok, kajenské korenie, údenú papriku a rozmixujeme dohladka.
Čerstvú bagetu nakrájame na plátky a potrieme ich pripravenou paštétou. Pred podávaním posypeme nasekanými kešu orieškami a ozdobíme klíčkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre