Bezmäsitá paštéta

Bezmäsitá paštéta

Ako asi môže chutiť bezmäsitá paštéta? Ak sa odhodláte a venujete čas jej príprave, nebudete ľutovať. Príprava je síce časovo náročnejšia, ale výsledok vás príjemne prekvapí. Chuť fazule sa skvele prepojí s kešu orieškami a koreniny doladia malé detaily k dokonalosti.

Ingrediencie

  • 150 gčervená fazuľa

  • soľ podľa chuti

  • 2 ksbobkový list

  • 100 gkešu orechy

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 1 štipkasušený cesnak

  • 1 štipkakajenské korenie

  • 1/2 ČLúdená mletá paprika

  • bageta k podávaniu

  • klíčky na ozdobu

Postup

  1. Červenú fazuľu namočíme do studenej vody cez noc. Potom ju uvaríme celkom zaliatu vodou. Osolíme, pridáme bobkový list a varíme asi 120 minút. Podľa potreby dolievame vodou počas varenia.

  2. Po uvarení precedíme a necháme vychladnúť. Kešu oriešky namočíme do studenej vody na 60 minút. 20 gramov z nich necháme na ozdobu. Potom ich precedíme.

  3. Studenú fazuľu a scedené kešu dáme do mixéra, osolíme, okoreníme, pridáme sušený cesnakový prášok, kajenské korenie, údenú papriku a rozmixujeme dohladka.

  4. Čerstvú bagetu nakrájame na plátky a potrieme ich pripravenou paštétou. Pred podávaním posypeme nasekanými kešu orieškami a ozdobíme klíčkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Raňajky
Nátierky a dressingy
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.