Bochníky z lístkového cesta s hubami
Na to, aby ste upiekli bochníky z lístkového cesta s hubami, nepotrebujete žiadne špeciálne zručnosti. Je to celkom jednoduchá chuťovka, ktorá vyzerá zaujímavo a doslova láka, aby ste ju ochutnali. Tiež je to vynikajúci tip, ak chystáte pohostenie pre návštevu. Vychutnáte si tak chrumkavé cesto, ako aj lahodnú hubovú plnku.
Ingrediencie
500 glístkové cesto
1 ksvajce
Na náplň
300 gdrobné šampiňóny
2 PLrastlinný olej
2 PLmaslo
1 ČLtreného cesnaku
2 ČLhladká múka
125 mlmlieko
2 PLnasekaná čerstvá petržlenová vňať
3 vetvičkyčerstvý tymián k podávaniu
soľ
mleté čierne korenie
brusnice
Postup
Lístkové cesto rozvaľkáme na ľahko pomúčenej pracovnej ploche na plát s hrúbkou asi 3 mm. Potom z neho vykrojíme kolieska s priemerom asi 9 cm a polovici z nich vykrojíme aj stredy. Plné kolieska prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Na každé potom opatrne položíme koliesko s vykrojeným stredom.
Opäť potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v predhriatej rúre pri 200°C dozlatista, približne 10 minút. Hotové korpusy cesta necháme vychladnúť na mriežke. Medzitým nakrájame huby na drobné kúsky. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme huby a krátko ich orestujeme. Opečené huby preložíme na tanier a do panvice k zvyšnému oleju pridáme lyžicu masla a trený cesnak.
Zmes krátko orestujeme, zaprášime múkou a znovu krátko orestujeme. Potom za stáleho šľahania metličkou prilejeme mlieko a povaríme do zhustnutia. Nakoniec vmiešame orestované huby a nasekané bylinky. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Hubovú zmes naplníme do upečených košíčkov. Podávame posypané lístkami tymiánu a brusnicami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre