Bochníky z lístkového cesta s hubami

Bochníky z lístkového cesta s hubami

Na to, aby ste upiekli bochníky z lístkového cesta s hubami, nepotrebujete žiadne špeciálne zručnosti. Je to celkom jednoduchá chuťovka, ktorá vyzerá zaujímavo a doslova láka, aby ste ju ochutnali. Tiež je to vynikajúci tip, ak chystáte pohostenie pre návštevu. Vychutnáte si tak chrumkavé cesto, ako aj lahodnú hubovú plnku.

Ingrediencie

  • 500 glístkové cesto

  • 1 ksvajce

Na náplň

  • 300 gdrobné šampiňóny

  • 2 PLrastlinný olej

  • 2 PLmaslo

  • 1 ČLtreného cesnaku

  • 2 ČLhladká múka

  • 125 mlmlieko

  • 2 PLnasekaná čerstvá petržlenová vňať

  • 3 vetvičkyčerstvý tymián k podávaniu

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • brusnice

Postup

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na ľahko pomúčenej pracovnej ploche na plát s hrúbkou asi 3 mm. Potom z neho vykrojíme kolieska s priemerom asi 9 cm a polovici z nich vykrojíme aj stredy. Plné kolieska prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Na každé potom opatrne položíme koliesko s vykrojeným stredom.

  2. Opäť potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v predhriatej rúre pri 200°C dozlatista, približne 10 minút. Hotové korpusy cesta necháme vychladnúť na mriežke. Medzitým nakrájame huby na drobné kúsky. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme huby a krátko ich orestujeme. Opečené huby preložíme na tanier a do panvice k zvyšnému oleju pridáme lyžicu masla a trený cesnak.

  3. Zmes krátko orestujeme, zaprášime múkou a znovu krátko orestujeme. Potom za stáleho šľahania metličkou prilejeme mlieko a povaríme do zhustnutia. Nakoniec vmiešame orestované huby a nasekané bylinky. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Hubovú zmes naplníme do upečených košíčkov. Podávame posypané lístkami tymiánu a brusnicami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.