Bravčová panenka s fazuľovým šalátom

Bravčová panenka s fazuľovým šalátom

Dôležitým bodom tohto receptu je, aby mäso ostalo jemné, mäkké a nebolo príliš prepečené. Vtedy bude bravčová panenka s fazuľovým šalátom chutiť absolútne dokonale. Zaujímavá kombinácia chutí oslní aj nejednu vašu návštevu.

Na mäso

  • 600 gbravčová panenka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ČLpálivá mletá paprika

  • olivový olej

Na fazuľový šalát

  • 100 gbiela fazuľa

  • 1 ksmrkva

  • 2 kschilli papričky

  • 2 strúčikycesnaku

  • 100 gcherry paradajky

  • 1 ČLcelá rasca

  • 100 gčerstvá rukola

  • 100 gčerstvý baby špenát

  • 1 strúčiknasekaného cesnaku

  • 6 PLolivový olej

Na zálievku

  • 1 PLmed

  • 3 PLdijonska horčica

  • 1 PLcitrónová šťava

  • soľ

Postup

  1. Panenku očistíme, osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou. Na panvici prudko opečieme na troche oleja asi 2 minúty zo všetkých strán. Orestovanú panenku preložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 190 °C asi 15 minút do ružova. Hotovú panenku zabalíme do alobalu a necháme ešte 10 minút odležať. Potom nakrájame na plátky.

  2. Medzitým si uvaríme fazuľu podľa návodu a precedíme ju. Mrkvu a chilli papričky nakrájame na pásiky a orestujeme ich na oleji. Prihodíme cesnak, pokrájané paradajky, rascu a fazuľu. Stiahneme z ohňa a vmiešame rukolu a špenát. Pokvapkáme pripravenou zálievkou a premiešame. Zeleninu rozdelíme na taniere a doplníme o plátky mäsa. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.