Bravčová panenka s fazuľovým šalátom
Dôležitým bodom tohto receptu je, aby mäso ostalo jemné, mäkké a nebolo príliš prepečené. Vtedy bude bravčová panenka s fazuľovým šalátom chutiť absolútne dokonale. Zaujímavá kombinácia chutí oslní aj nejednu vašu návštevu.
Na mäso
600 gbravčová panenka
soľ
mleté čierne korenie
1 ČLpálivá mletá paprika
olivový olej
Na fazuľový šalát
100 gbiela fazuľa
1 ksmrkva
2 kschilli papričky
2 strúčikycesnaku
100 gcherry paradajky
1 ČLcelá rasca
100 gčerstvá rukola
100 gčerstvý baby špenát
1 strúčiknasekaného cesnaku
6 PLolivový olej
Na zálievku
1 PLmed
3 PLdijonska horčica
1 PLcitrónová šťava
soľ
Postup
Panenku očistíme, osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou. Na panvici prudko opečieme na troche oleja asi 2 minúty zo všetkých strán. Orestovanú panenku preložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 190 °C asi 15 minút do ružova. Hotovú panenku zabalíme do alobalu a necháme ešte 10 minút odležať. Potom nakrájame na plátky.
Medzitým si uvaríme fazuľu podľa návodu a precedíme ju. Mrkvu a chilli papričky nakrájame na pásiky a orestujeme ich na oleji. Prihodíme cesnak, pokrájané paradajky, rascu a fazuľu. Stiahneme z ohňa a vmiešame rukolu a špenát. Pokvapkáme pripravenou zálievkou a premiešame. Zeleninu rozdelíme na taniere a doplníme o plátky mäsa. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre