Bravčová panenka so zemiakmi a tymiánom

Bravčová panenka so zemiakmi a tymiánom

Bravčová panenka so zemiakmi a tymiánom očarí každého milovníka jemných chutí. Šťavnaté a mäkké mäso sa perfektne hodí k zemiakovej prílohe a fazuľkám. Stačí iba zopár jednoduchých surovín a môžete z nich pripraviť luxusný obed aj v domácich podmienkach.

Na rozpučené zemiaky

  • 800 gmalé nové zemiaky

  • soľ

  • 60 gmaslo

  • 5 vetvičiekčerstvý tymián

Na prípravu mäsa

  • 800 gbravčová panenka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 3 PLolej

  • 100 mlsilný hovädzí vývar

  • 80 gmaslo

Na zelené fazuľky

  • 600 gzelené fazuľové struky

  • 60 gslanina

  • 4 PLolivový olej

Postup

  1. Zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vode domäkka, necháme vychladnúť. Panenku osolíme a okoreníme zo všetkých strán, potom ju opečieme na rozohriatom oleji z každej strany asi 2 minúty. Po opečení necháme panenku v rúre ešte 12 minút pri teplote 180 °C. Medzitým očistíme fazuľky a dáme ich na 1 minútu variť do vriacej a osolenej vody, precedíme ich a schladíme studenou vodou.

  2. Slaninu nakrájame na rezance. Hotovú panenku necháme odležať v alobale, slaninu orestujeme na panvici na olivovom oleji, po minúte pridáme fazuľky, osolíme, okoreníme a restujeme ďalšie 3 minúty.

  3. Do výpeku z mäsa prilejeme vývar, privedieme k varu a vmiešame maslo. Zemiaky dáme na inú panvicu, pridáme maslo a roztlačíme pomocou vidličky. Osolíme, okoreníme, pridáme tymián a opekáme asi 5 minút. Mäso potom nakrájame na plátky a podávame spolu s fazuľkami, zemiakmi a podliate šťavou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.