Bravčová panenka so zemiakmi a tymiánom
Bravčová panenka so zemiakmi a tymiánom očarí každého milovníka jemných chutí. Šťavnaté a mäkké mäso sa perfektne hodí k zemiakovej prílohe a fazuľkám. Stačí iba zopár jednoduchých surovín a môžete z nich pripraviť luxusný obed aj v domácich podmienkach.
Na rozpučené zemiaky
800 gmalé nové zemiaky
soľ
60 gmaslo
5 vetvičiekčerstvý tymián
Na prípravu mäsa
800 gbravčová panenka
soľ
mleté čierne korenie
3 PLolej
100 mlsilný hovädzí vývar
80 gmaslo
Na zelené fazuľky
600 gzelené fazuľové struky
60 gslanina
4 PLolivový olej
Postup
Zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vode domäkka, necháme vychladnúť. Panenku osolíme a okoreníme zo všetkých strán, potom ju opečieme na rozohriatom oleji z každej strany asi 2 minúty. Po opečení necháme panenku v rúre ešte 12 minút pri teplote 180 °C. Medzitým očistíme fazuľky a dáme ich na 1 minútu variť do vriacej a osolenej vody, precedíme ich a schladíme studenou vodou.
Slaninu nakrájame na rezance. Hotovú panenku necháme odležať v alobale, slaninu orestujeme na panvici na olivovom oleji, po minúte pridáme fazuľky, osolíme, okoreníme a restujeme ďalšie 3 minúty.
Do výpeku z mäsa prilejeme vývar, privedieme k varu a vmiešame maslo. Zemiaky dáme na inú panvicu, pridáme maslo a roztlačíme pomocou vidličky. Osolíme, okoreníme, pridáme tymián a opekáme asi 5 minút. Mäso potom nakrájame na plátky a podávame spolu s fazuľkami, zemiakmi a podliate šťavou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre