Bravčové karbonátky s tymiánom
Bravčové karbonátky s tymiánom vás zaručene zasýtia. Toto je presne ten typ receptu, ktorý ocení celá rodina. Vhodný na obed alebo na večeru a ešte ho môžete pripraviť aj deň vopred. Kto má rád bylinkovú chuť, môže pridať aj iné druhy, napríklad petržlenovú vňať alebo čerstvú majoránku.
Ingrediencie
1 kscibuľa
1 strúčikcesnaku
2 PLrastlinný olej na opečenie
600 gbravčové mleté mäso
soľ
mleté čierne korenie
3 vetvičkyčerstvý tymián
2 PLstrúhanka
1 PLhorčica
1 ksvajce
Postup
Cibuľu a cesnak olúpeme, nakrájame nadrobno a orestujeme na panvici na oleji. Necháme vychladnúť.
Zmiešame s mletým mäsom, soľou, korením, tymiánom, strúhankou, horčicou a vajcom.
Z mäsovej zmesi vytvarujeme karbonátky a pečieme ich na panvici na rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista (z každej strany asi 5 minút). Podávame napríklad s varenými zemiakmi a kyslými uhorkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre