Bravčové karé na tymiáne

Bravčové karé na tymiáne

Bravčové karé na tymiáne je luxusný obed ako z magazínu. Skvele vyzerá, skvele vonia a rovnako skvele aj chutí. Mäso je ochutené bylinkovým obalom na povrchu a zemiaky získajú ideálnu chrumkavosť vďaka spôsobu ich prípravy. Jednoducho, táto kombinácia vás určite dostane a stane vašim obľúbeným jedlom.

Na prípravu mäsa

  • 1000 gbravčové karé (bez kosti, vcelku)

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 hrsťzmes čerstvý tymián oregano a petržlenová vňať

  • rastlinný olej

  • rastlinný olej

Na prípravu zemiakov

  • 500 gskoré zemiaky

  • soľ

  • 30 gmaslo

  • 2 strúčikycesnaku (väčšie kúsky)

  • žerucha

  • chilli vločky

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Umyté mäso, osušíme, osolíme, okoreníme a zo všetkých strán obalíme v zmesi nasekaných byliniek. Potom ho opečieme na nahriatom oleji v panvici zo všetkých strán do zlatista. Vložíme do pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre pri 150 °C asi 60 minút. Upečené mäso zakryjeme alobalom a necháme 10 minút odležať.

  2. Zemiaky umyjeme a varíme ich v osolenej vode asi 20 minút. Potom ich preložíme na papierom vyložený plech, roztlačíme ich napríklad dnom pohára a potrieme ich olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C asi 20 minút do zlatista.

  3. Maslo rozpustíme a zmiešame s utreným a osoleným cesnakom. Touto zmesou potrieme upečené zemiaky a pri podávaní ich posypeme žeruchou, chilli vločkami a korením. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.