Bravčové karé na tymiáne
Bravčové karé na tymiáne je luxusný obed ako z magazínu. Skvele vyzerá, skvele vonia a rovnako skvele aj chutí. Mäso je ochutené bylinkovým obalom na povrchu a zemiaky získajú ideálnu chrumkavosť vďaka spôsobu ich prípravy. Jednoducho, táto kombinácia vás určite dostane a stane vašim obľúbeným jedlom.
Na prípravu mäsa
1000 gbravčové karé (bez kosti, vcelku)
soľ
mleté čierne korenie
1 hrsťzmes čerstvý tymián oregano a petržlenová vňať
rastlinný olej
rastlinný olej
Na prípravu zemiakov
500 gskoré zemiaky
soľ
30 gmaslo
2 strúčikycesnaku (väčšie kúsky)
žerucha
chilli vločky
mleté čierne korenie
Postup
Umyté mäso, osušíme, osolíme, okoreníme a zo všetkých strán obalíme v zmesi nasekaných byliniek. Potom ho opečieme na nahriatom oleji v panvici zo všetkých strán do zlatista. Vložíme do pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre pri 150 °C asi 60 minút. Upečené mäso zakryjeme alobalom a necháme 10 minút odležať.
Zemiaky umyjeme a varíme ich v osolenej vode asi 20 minút. Potom ich preložíme na papierom vyložený plech, roztlačíme ich napríklad dnom pohára a potrieme ich olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C asi 20 minút do zlatista.
Maslo rozpustíme a zmiešame s utreným a osoleným cesnakom. Touto zmesou potrieme upečené zemiaky a pri podávaní ich posypeme žeruchou, chilli vločkami a korením. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre