Bravčové kotlety so smotanovou omáčkou
Bravčové kotlety so smotanovou omáčkou sú skvelé jedlo, na ktoré bude stačiť zopár surovín. Tento druh mäsa sa dá pripraviť na rôzne spôsoby a obľúbeným spôsobom je aj marinovanie. Tentokrát si ich pripravte pečené so smotanovou omáčkou a snažte sa, aby sa príliš neprepiekli a nevysušili. Cibuľa, horčica a tymián skvele doplnia ich chuť.
Ingrediencie
4 ksbravčová kotleta
soľ
mleté čierne korenie
čerstvý tymián
4 PLrastlinný olej
2 kscibuľa
2 PLhorčica
250 mlsmotana na varenie
Postup
Mäso očistíme a okraje narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme nasekaným tymiánom.
Na panvici na oleji opečieme nasekanú cibuľu a preložíme ju do pekáča. Kotlety opečieme v rovnakej panvici z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu a dáme ich do pekáča s cibuľou.
Do panvice nalejeme trochu vody, premiešame ju s výpekom a všetko nalejeme na kotlety v pekáči. V miske zmiešame horčicu a smotanu, nalejeme na kotlety a prikryjeme. Zapekáme 20 minút pri 180 °C, potom pečieme ďalších 20 minút odkryté.
Kotlety vyberieme a omáčku premiešame, mäso vrátime späť. Podávame napríklad so zemiakovou kašou s jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre