Bravčové kotlety so smotanovou omáčkou

Bravčové kotlety so smotanovou omáčkou

Bravčové kotlety so smotanovou omáčkou sú skvelé jedlo, na ktoré bude stačiť zopár surovín. Tento druh mäsa sa dá pripraviť na rôzne spôsoby a obľúbeným spôsobom je aj marinovanie. Tentokrát si ich pripravte pečené so smotanovou omáčkou a snažte sa, aby sa príliš neprepiekli a nevysušili. Cibuľa, horčica a tymián skvele doplnia ich chuť.

Ingrediencie

  • 4 ksbravčová kotleta

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • čerstvý tymián

  • 4 PLrastlinný olej

  • 2 kscibuľa

  • 2 PLhorčica

  • 250 mlsmotana na varenie

Postup

  1. Mäso očistíme a okraje narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme nasekaným tymiánom.

  2. Na panvici na oleji opečieme nasekanú cibuľu a preložíme ju do pekáča. Kotlety opečieme v rovnakej panvici z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu a dáme ich do pekáča s cibuľou.

  3. Do panvice nalejeme trochu vody, premiešame ju s výpekom a všetko nalejeme na kotlety v pekáči. V miske zmiešame horčicu a smotanu, nalejeme na kotlety a prikryjeme. Zapekáme 20 minút pri 180 °C, potom pečieme ďalších 20 minút odkryté.

  4. Kotlety vyberieme a omáčku premiešame, mäso vrátime späť. Podávame napríklad so zemiakovou kašou s jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.