Bravčové mäso s mrkvou
Bravčové mäso s mrkvou najchutnejšie pripravíte z čerstvej zeleniny a kvalitného mäsa. Ak sa budete držať nenáročného postupu, môžete počítať so skvelým výsledkom. Už viete, čo budete najbližšie variť?
Ingrediencie
800 gbravčové plece
soľ
mleté čierne korenie
600 gmrkva
400 gzemiaky
2 kscibuľa
1 PLmaslo
1 PLolej
1 PLhladká múka
1/2 ČLcelá rasca
500 mlzeleninový vývar
Postup
Mäso nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme ho. Mrkvu a zemiaky očistíme, mrkvu nakrájame na kolieska a zemiaky na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky.
V hrnci rozohrejeme maslo s olejom, pridáme cibuľu, osolíme ju, orestujeme do zlatista a pridáme mäso. Krátko opekáme, zaprášime múkou, primiešame rascu a zalejeme vývarom.
Zmes privedieme k varu, pridáme mrkvu a dusíme do mäkka 60 minút. Podľa potreby prilejeme vodu a asi 20 minút pred koncom varenia primiešame zemiaky. Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre