Bravčové mäso s mrkvou

Bravčové mäso s mrkvou

Bravčové mäso s mrkvou najchutnejšie pripravíte z čerstvej zeleniny a kvalitného mäsa. Ak sa budete držať nenáročného postupu, môžete počítať so skvelým výsledkom. Už viete, čo budete najbližšie variť?

Ingrediencie

  • 800 gbravčové plece

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 600 gmrkva

  • 400 gzemiaky

  • 2 kscibuľa

  • 1 PLmaslo

  • 1 PLolej

  • 1 PLhladká múka

  • 1/2 ČLcelá rasca

  • 500 mlzeleninový vývar

Postup

  1. Mäso nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme ho. Mrkvu a zemiaky očistíme, mrkvu nakrájame na kolieska a zemiaky na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky.

  2. V hrnci rozohrejeme maslo s olejom, pridáme cibuľu, osolíme ju, orestujeme do zlatista a pridáme mäso. Krátko opekáme, zaprášime múkou, primiešame rascu a zalejeme vývarom.

  3. Zmes privedieme k varu, pridáme mrkvu a dusíme do mäkka 60 minút. Podľa potreby prilejeme vodu a asi 20 minút pred koncom varenia primiešame zemiaky. Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.