Bravčové steaky s nakladanou paprikou a zemiakovou slamou

Bravčové steaky s nakladanou paprikou a zemiakovou slamou

Bravčové steaky s nakladanou paprikou a zemiakovou slamou sa vám s naším receptom podaria určite na jednotku s hviezdičkou. Ak vám môžeme poradiť, nevynechajte prípravu zemiakovej slamy, tá jedlu dodá zaujímavú textúru a ich chrumkavosť vyváži mäkkosť mäsa na steakoch.

Ingrediencie

  • 2 ksT-bone bravčový steak

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLolivový olej

  • 2 ksšalotka

  • 2 strúčikycesnaku

  • 12 ksnakladaná čeresňová paprika

  • 100 mlsuché biele víno

  • 100 mlkurací vývar

  • 300 gočistené zemiaky typu C

  • olej na smaženie

Postup

  1. Bravčové steaky osolíme a okoreníme. Na 1 lyžici rozpáleného olivového oleja potom steaky opečieme. Najskôr stranou s tukom, potom otočíme a opekáme do hneda z každej strany asi 3 až 5 minút.

  2. Steaky preložíme do zapekacej misy a pečieme pri 210 °C asi 8 minút. Medzitým šalotku nakrájame na kolieska a cesnak na plátky.

  3. Na panvici od mäsa rozpálime zvyšný olej a restujeme na ňom šalotku, cesnak a papričky do zlatista asi 4 minúty. Potom vmiešame víno a vývar a varíme ešte ďalšie 4 minúty.

  4. Pripravenú zmes potom nalejeme na kotlety a necháme prehriať chvíľu v rúre. Zemiaky si nakrájame na tenké kolieska a potom ich nakrájame na tenké rezančeky, tzv. julienne.

  5. Zemiakové rezančeky (slamu) dôkladne prepláchneme vodou, aby sme odstránili škrob a potom ich utierkou čo najlepšie vysušíme.

  6. Na rozpálenom oleji ich smažíme do zlatista. Vyberieme ich pomocou sitka, necháme odkvapkať a osolíme ich. Podávame s opečeným mäsom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.