Bravčové steaky s nakladanou paprikou a zemiakovou slamou
Bravčové steaky s nakladanou paprikou a zemiakovou slamou sa vám s naším receptom podaria určite na jednotku s hviezdičkou. Ak vám môžeme poradiť, nevynechajte prípravu zemiakovej slamy, tá jedlu dodá zaujímavú textúru a ich chrumkavosť vyváži mäkkosť mäsa na steakoch.
Ingrediencie
2 ksT-bone bravčový steak
soľ
mleté čierne korenie
2 PLolivový olej
2 ksšalotka
2 strúčikycesnaku
12 ksnakladaná čeresňová paprika
100 mlsuché biele víno
100 mlkurací vývar
300 gočistené zemiaky typu C
olej na smaženie
Postup
Bravčové steaky osolíme a okoreníme. Na 1 lyžici rozpáleného olivového oleja potom steaky opečieme. Najskôr stranou s tukom, potom otočíme a opekáme do hneda z každej strany asi 3 až 5 minút.
Steaky preložíme do zapekacej misy a pečieme pri 210 °C asi 8 minút. Medzitým šalotku nakrájame na kolieska a cesnak na plátky.
Na panvici od mäsa rozpálime zvyšný olej a restujeme na ňom šalotku, cesnak a papričky do zlatista asi 4 minúty. Potom vmiešame víno a vývar a varíme ešte ďalšie 4 minúty.
Pripravenú zmes potom nalejeme na kotlety a necháme prehriať chvíľu v rúre. Zemiaky si nakrájame na tenké kolieska a potom ich nakrájame na tenké rezančeky, tzv. julienne.
Zemiakové rezančeky (slamu) dôkladne prepláchneme vodou, aby sme odstránili škrob a potom ich utierkou čo najlepšie vysušíme.
Na rozpálenom oleji ich smažíme do zlatista. Vyberieme ich pomocou sitka, necháme odkvapkať a osolíme ich. Podávame s opečeným mäsom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre