Bravčové závitky so syrom, vajcom a šunkou
Delikátne bravčové závitky so syrom, vajcom a šunkou vás prekvapia skvelou chuťou a jednouchou prípravou. Výsledok je šťavnatý, bohato naplnený a skvele s ním kontrastuje príloha v štýle domácich zemiakových lupienkov. Vyskúšajte, bude to prekvapenie pre celú rodinu.
Ingrediencie
4 plátkybravčové karé
soľ
mleté čierne korenie
1 PLhorčica
120 gplátková šunka
120 gsyr eidam
2 ksnatvrdo uvarené vajcia
1 kscibuľa nakrájaná na tenké mesiačiky
500 gzemiaky (varný typ C)
1 PLolivový olej
1 PLvínny ocot
50 gmaslo
1 kscibuľa
500 ghrášok
1 hrsť(lístky) čerstvá bazalka
polníček na servírovanie
Postup
Plátky mäsa naklepeme z oboch strán, osolíme, okoreníme a jednu stranu potrieme horčicou. Na každý plátok rozdelíme šunku, kúsok syra a polovicu vajca. Všetko pevne zabalíme do mäsa a previažeme špagátom alebo zafixujeme špáradlom.
Mäso opečieme na panvici na lyžici oleja, kým nezíska zlatistú farbu. Potom ho vyberieme a do panvice dáme nahrubo nakrájanú cibuľu, orestujeme a podlejeme trochou vody. Vrátime späť závitky.
Zemiaky olúpeme a nakrájame na tenké plátky, ktoré zmiešame v mise s olejom, octom, soľou a korením. Potom ich uložíme na plech a pečieme pri 220 °C asi 15 minút dochrumkava.
Medzitým v hrnci rozpustíme maslo, opečieme cibuľu, pridáme hrášok, osolíme a ľahko podlejeme vodou. Hrášok necháme 10 minút dusiť pod pokrievkou a nakoniec vmiešame nasekanú pažítku. Podávame so závitkami, zemiakovými chipsami a doplníme polníčkom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre