Bravčové závitky so syrom, vajcom a šunkou

Bravčové závitky so syrom, vajcom a šunkou

Delikátne bravčové závitky so syrom, vajcom a šunkou vás prekvapia skvelou chuťou a jednouchou prípravou. Výsledok je šťavnatý, bohato naplnený a skvele s ním kontrastuje príloha v štýle domácich zemiakových lupienkov. Vyskúšajte, bude to prekvapenie pre celú rodinu.

Ingrediencie

  • 4 plátkybravčové karé

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 PLhorčica

  • 120 gplátková šunka

  • 120 gsyr eidam

  • 2 ksnatvrdo uvarené vajcia

  • 1 kscibuľa nakrájaná na tenké mesiačiky

  • 500 gzemiaky (varný typ C)

  • 1 PLolivový olej

  • 1 PLvínny ocot

  • 50 gmaslo

  • 1 kscibuľa

  • 500 ghrášok

  • 1 hrsť(lístky) čerstvá bazalka

  • polníček na servírovanie

Postup

  1. Plátky mäsa naklepeme z oboch strán, osolíme, okoreníme a jednu stranu potrieme horčicou. Na každý plátok rozdelíme šunku, kúsok syra a polovicu vajca. Všetko pevne zabalíme do mäsa a previažeme špagátom alebo zafixujeme špáradlom.

  2. Mäso opečieme na panvici na lyžici oleja, kým nezíska zlatistú farbu. Potom ho vyberieme a do panvice dáme nahrubo nakrájanú cibuľu, orestujeme a podlejeme trochou vody. Vrátime späť závitky.

  3. Zemiaky olúpeme a nakrájame na tenké plátky, ktoré zmiešame v mise s olejom, octom, soľou a korením. Potom ich uložíme na plech a pečieme pri 220 °C asi 15 minút dochrumkava.

  4. Medzitým v hrnci rozpustíme maslo, opečieme cibuľu, pridáme hrášok, osolíme a ľahko podlejeme vodou. Hrášok necháme 10 minút dusiť pod pokrievkou a nakoniec vmiešame nasekanú pažítku. Podávame so závitkami, zemiakovými chipsami a doplníme polníčkom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.