Bravčový perkelt s gnocchi
Bravčový perkelt s gnocchi je klasika medzi klasikami. Pri príprave tohto jednoduchého jedla budete potrebovať iba základné a obľúbené suroviny, napriek tomu výsledok bude neobyčajne lahodný. Kto by odolal mäkkému mäsu v chutnej omáčke?
Na perkelt
1000 gbravčové plece
1 ČLsoľ
3 ksstredne veľká cibuľa
2 ksčervená kápia
1 kszelená paprika
2 ksparadajka
2 PLbravčová masť
1 PLmletá červená sladká paprika
1000 mlkurací vývar
1 štipkachilli korenie
Na dokončenie
hotové zemiakové gnocchi
kyslá smotana
čerstvá petržlenová vňať
Postup
Mäso nakrájame na kocky a osolíme. Cibuľu nasekáme na jemno, papriky a paradajky nakrájame na plátky.
V hrnci na rozpálenej masti orestujeme cibuľu do zlatista. K cibuli prihodíme osolené mäso s paprikou a za stáleho miešania všetko asi minútu restujeme. Potom pridáme paradajky a znovu chvíľu restujeme. Prisypeme sladkú papriku a veľmi krátko ju orestujeme.
Zmes zalejeme vývarom, privedieme k varu, prikryjeme pokrievkou a na nízkom plameni necháme dusiť asi 35 minút, pokým mäso nebude mäkké. V priebehu dusenia mäso občas premiešame.
Na záver zmes ochutíme soľou a podľa chuti pridáme chilli. Perkelt podávame so zemiakovými gnocchi a kyslou smotanou s nasekanou pažítkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre