Bravčový perkelt s gnocchi

Bravčový perkelt s gnocchi

Bravčový perkelt s gnocchi je klasika medzi klasikami. Pri príprave tohto jednoduchého jedla budete potrebovať iba základné a obľúbené suroviny, napriek tomu výsledok bude neobyčajne lahodný. Kto by odolal mäkkému mäsu v chutnej omáčke?

Na perkelt

  • 1000 gbravčové plece

  • 1 ČLsoľ

  • 3 ksstredne veľká cibuľa

  • 2 ksčervená kápia

  • 1 kszelená paprika

  • 2 ksparadajka

  • 2 PLbravčová masť

  • 1 PLmletá červená sladká paprika

  • 1000 mlkurací vývar

  • 1 štipkachilli korenie

Na dokončenie

  • hotové zemiakové gnocchi

  • kyslá smotana

  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Mäso nakrájame na kocky a osolíme. Cibuľu nasekáme na jemno, papriky a paradajky nakrájame na plátky.

  2. V hrnci na rozpálenej masti orestujeme cibuľu do zlatista. K cibuli prihodíme osolené mäso s paprikou a za stáleho miešania všetko asi minútu restujeme. Potom pridáme paradajky a znovu chvíľu restujeme. Prisypeme sladkú papriku a veľmi krátko ju orestujeme.

  3. Zmes zalejeme vývarom, privedieme k varu, prikryjeme pokrievkou a na nízkom plameni necháme dusiť asi 35 minút, pokým mäso nebude mäkké. V priebehu dusenia mäso občas premiešame.

  4. Na záver zmes ochutíme soľou a podľa chuti pridáme chilli. Perkelt podávame so zemiakovými gnocchi a kyslou smotanou s nasekanou pažítkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Omáčky
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.