Bylinková focaccia

Bylinková focaccia

Bylinková focaccia je taliansky chlieb, ktorý môžete ozdobiť rôznymi spôsobmi. Pokojne môžete použiť olivy, cibuľu, paradajky alebo cuketu. V čisto bylinkovej verzii sa hodí prakticky ku každému jedlu, ale výborná je aj len tak s pohárom vína.

Ingrediencie

  • 10 gčerstvé droždie

  • 500 ghladká múka

  • 10 gsoľ

  • 1 PLolivový olej

  • múka na posypanie pracovnej plochy

  • 2 PLnajemno nasekané čerstvé bylinky (petržlenová vňať, bazalka, rozmarín)

  • soľ na posypanie

Postup

  1. Droždie rozdrobíme do misky a zalejeme 125 ml vlažnej vody a miešame do úplného rozpustenia droždia. Vo veľkej mise zmiešame preosiatu múku so soľou. V múke urobíme jamku, prilejeme drožďovú zmes a pridáme 1 lyžicu olivového oleja. Vypracujeme nelepivé cesto, dáme ho do misy, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme v teple kysnúť do dvojnásobného objemu asi 60 minút.

  2. Cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú plochu a premiesime. Zapekaciu misu vymažeme olivovým olejom. Z cesta vytvarujeme placku, ktorú vložíme do pripravenej nádoby. Pokvapkáme olivovým olejom, ktorý rozotrieme po celom povrchu. Posypeme bylinkami a končekmi prstov olej vtlačíme do cesta. Zakryjeme fóliou a necháme asi 30 minút kysnúť.

  3. Focacciu posypeme soľou a pečieme pri 220 °C asi 15 minút. Po upečení povrch potrieme olivovým olejom a necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Chuťovky
Cestoviny a pizza
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.