Cake pops ružičky
Cake pops ružičky pripravíte pre svojich milovaných skutočne z veľkej lásky. Tento netradičný a zaujímavý dezert bude prekvapením a potešením, ktoré si nedoprajete denne. Napriek tomu, to nie je tak zložitý dezert, ako to možno na prvý pohľad vyzerá. Ale efekt s ním zanecháte skutočne obrovský.
Na cesto
3 ksvajcia
100 gkrupicový cukor
30 ghladká múka
30 gkakao
1 štipkasoľ
Na krém
250 gmaslo
2 PLpráškový cukor
(pár kvapiek) vanilkový extrakt
(pár kvapiek) ružové potravinárske farbivo
Na dokončenie
200 gbiela čokoláda
(lístky) čerstvá mäta na ozdobenie
Postup
Vajcia vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Vmiešame preosiatu múku, kakao a štipku soli. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 15 minút.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Potom do neho vmiešame vanilku a krém rozdelíme na polovice. Jednu polovicu zafarbíme ružovou farbou.
Zvyšný krém zmiešame s rozdrobeným piškótovým cestom a vytvoríme z neho guľôčky. Zapichneme do nich špajdle a necháme ich zatuhnúť v chladničke.
Nad vodným kúpeľom rozpustíme čokoládu a obalíme v nej guľôčky. Necháme ich zaschnúť.
Ružový krém nastriekame špirálovito okolo každej guľôčky a zospodu prilepíme lístky mäty. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre