Zdroj: Shutterstock
Čerešňový koláč
Leto nám každý rok prináša veľa chutných plodín a najmä ovocie, ktoré všetci tak milujeme. Či už sú to maliny, čučoriedky, ríbezle alebo marhule, koláče s touto čerstvou, sladkou a kyslou náplňou určite nevydržia dlho na plechu.
Náplň
250 gjemný tvaroh
1 dclplnotučné mlieko
100 gkyslá smotana
80 gtrstinový cukor
1 baleniezlatý klas
2 ksžĺtko
300 gčerešne bez kôstok
práškový cukor na posypanie
Cesto
300 ghladká múka
100 gkryštálový cukor
150 gmaslo
2 ksvajcia
1/2 balíčekkypriaci prášok
Postup
Múku zmiešame s cukrom a práškom do pečiva, pridáme zmäknuté maslo a vajcia a vypracujeme cesto.
Vytvoríme z neho bochník, ktorý potom od stredu rovnomerne vtlačíme do tortovej formy, ktorú sme predtým vymastili maslom a posypali múkou.
Rúru vyhrejeme na 180 °C.
Tvaroh, mlieko, smotanu, cukor, Zlatý klas a žĺtky zmiešame a mixérom vyšľaháme na hladký krém.
Ten potom vylejeme na pripravený korpus a navrch nasypeme vykôstkované čerešne.
Pečieme asi 40 minút.
Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a podávame.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre