Čerešňový koláč

Zdroj: Shutterstock

Čerešňový koláč

Leto nám každý rok prináša veľa chutných plodín a najmä ovocie, ktoré všetci tak milujeme. Či už sú to maliny, čučoriedky, ríbezle alebo marhule, koláče s touto čerstvou, sladkou a kyslou náplňou určite nevydržia dlho na plechu.

Náplň

  • 250 gjemný tvaroh

  • 1 dclplnotučné mlieko

  • 100 gkyslá smotana

  • 80 gtrstinový cukor

  • 1 baleniezlatý klas

  • 2 ksžĺtko

  • 300 gčerešne bez kôstok

  • práškový cukor na posypanie

Cesto

  • 300 ghladká múka

  • 100 gkryštálový cukor

  • 150 gmaslo

  • 2 ksvajcia

  • 1/2 balíčekkypriaci prášok

Postup

  1. Múku zmiešame s cukrom a práškom do pečiva, pridáme zmäknuté maslo a vajcia a vypracujeme cesto.

  2. Vytvoríme z neho bochník, ktorý potom od stredu rovnomerne vtlačíme do tortovej formy, ktorú sme predtým vymastili maslom a posypali múkou.

  3. Rúru vyhrejeme na 180 °C.

  4. Tvaroh, mlieko, smotanu, cukor, Zlatý klas a žĺtky zmiešame a mixérom vyšľaháme na hladký krém.

  5. Ten potom vylejeme na pripravený korpus a navrch nasypeme vykôstkované čerešne.

  6. Pečieme asi 40 minút.

  7. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a podávame.

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.