Červené rizoto s kuracím mäsom
Červené rizoto s kuracím mäsom je skvelým tipom na jedlo, ktoré stihnete pripraviť za relatívne krátky čas. Napríklad, ak sa pustíte do pečenia vianočných koláčikov, určite nebudete mať veľa času nazvyš, aby ste pripravili dlho a pomaly varené či pečené jedlo. Rizoto je obľúbené vždy a táto verzia nielen efektne vyzerá, ale aj skvele chutí.
Ingrediencie
300 gkuracie stehenné rezne (bez kosti)
soľ
3 PLolivový olej
1 kscibuľa
300 gcuketa
3 vetvičkyčerstvý tymián + na ozdobenie
2 ksbobkový list
400 gsekané olúpané paradajky z konzervy
400 gryža basmati
350 mlkurací vývar
Postup
Mäso nakrájame na menšie kúsky, osolíme a orestujeme ho v hrnci na olivovom oleji. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a cuketu nakrájanú na polovičné kolieska. Spoločne restujeme asi 2 minúty.
Potom vmiešame otrhané lístky tymiánu, bobkový list a paradajky.
Ryžu prepláchneme vodou a dáme ju do hrnca k ostatným surovinám. Zalejeme vývarom a osolíme podľa chuti. Za občasného miešania privedieme k varu, prikryjeme pokrievkou, zmiernime plameň a dusíme asi 10 minút. Potom odstavíme a necháme ešte 10 minút odstáť. Pred podávaním ozdobíme tymiánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre