Cesnakové kuracie prsia s pečenou špargľou
Nie je nič lepšie, ako keď vás doma privíta vôňa čerstvo pripraveného jedla. A prečo by to nemohli byť napríklad cesnakové kuracie prsia s pečenou špargľou? Vyskúšajte tento nielen voňavý, ale najmä veľmi chutný recept a istotne vás nadchne.
Ingrediencie
3 kskuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
2 ČLcibuľový prášok
2 zväzkyzelená špargľa
160 gmaslo
1 ČLolivový olej
2 ČLprelisovaný cesnak
1 ČLprovensálske korenie
125 mlkurací vývar
1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna
1 PLsriracha omáčka
1 PLčerstvá petržlenová vňať
sušené bylinky podľa chuti
Postup
Kuracie mäso nakrájame na kúsky, osolíme, okoreníme a dochutíme cibuľovým práškom. Potom necháme odležať.
Tvrdé konce umytej špargle odlomíme a potom ju 2 minúty blanšírujeme vo vriacej vode. Potom ihneď schladíme v ľadovej vode.
Na polovici masla s olivovým olejom opečieme kúsky mäsa do zlatista. Potom znížime teplotu a pridáme polovicu prelisovaného cesnaku a korenie. Minútu restujeme a potom mäso odložíme na bok.
Potom dáme do panvice zvyšný cesnak a zalejeme ho kuracím vývarom. Privedieme k varu a necháme zredukovať na polovicu.
Do omáčky potom vmiešame zvyšné maslo, citrónovú šťavu, sriracha omáčku, nasekanú petržlenovú vňať a sušené bylinky. Premiešame a nakoniec pridáme špargľu.
Nakoniec vrátime mäso do omáčky a necháme ho prehriať. Pred podávaním môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou, chilli papričkou a citrónom. Podávame napríklad s pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre