Cesnakové kuracie prsia s pečenou špargľou

Cesnakové kuracie prsia s pečenou špargľou

Nie je nič lepšie, ako keď vás doma privíta vôňa čerstvo pripraveného jedla. A prečo by to nemohli byť napríklad cesnakové kuracie prsia s pečenou špargľou? Vyskúšajte tento nielen voňavý, ale najmä veľmi chutný recept a istotne vás nadchne.

Ingrediencie

  • 3 kskuracie prsia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 ČLcibuľový prášok

  • 2 zväzkyzelená špargľa

  • 160 gmaslo

  • 1 ČLolivový olej

  • 2 ČLprelisovaný cesnak

  • 1 ČLprovensálske korenie

  • 125 mlkurací vývar

  • 1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna

  • 1 PLsriracha omáčka

  • 1 PLčerstvá petržlenová vňať

  • sušené bylinky podľa chuti

Postup

  1. Kuracie mäso nakrájame na kúsky, osolíme, okoreníme a dochutíme cibuľovým práškom. Potom necháme odležať.

  2. Tvrdé konce umytej špargle odlomíme a potom ju 2 minúty blanšírujeme vo vriacej vode. Potom ihneď schladíme v ľadovej vode.

  3. Na polovici masla s olivovým olejom opečieme kúsky mäsa do zlatista. Potom znížime teplotu a pridáme polovicu prelisovaného cesnaku a korenie. Minútu restujeme a potom mäso odložíme na bok.

  4. Potom dáme do panvice zvyšný cesnak a zalejeme ho kuracím vývarom. Privedieme k varu a necháme zredukovať na polovicu.

  5. Do omáčky potom vmiešame zvyšné maslo, citrónovú šťavu, sriracha omáčku, nasekanú petržlenovú vňať a sušené bylinky. Premiešame a nakoniec pridáme špargľu.

  6. Nakoniec vrátime mäso do omáčky a necháme ho prehriať. Pred podávaním môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou, chilli papričkou a citrónom. Podávame napríklad s pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.