Cesnakovo-fazuľová krémová polievka

Cesnakovo-fazuľová krémová polievka

Cesnakovo-fazuľová krémová polievka má takú skvelú chuť, že budete chcieť poznať jej tajomstvo. My s jeho odhalením nebudeme dlho váhať a prezradíme, že jej základom je vývar z kostí pečeného kuraťa. Keď si ho pripravíte vopred, ušetríte čas a to ostatné už zvládnete ľavou zadnou. S výsledkom budete určite spokojní, polievka je výrazná a lahodne krémová.

Ingrediencie

  • 1000 mlkurací vývar z kostí a krídel pečeného kuraťa

  • 2 PLolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 1 PLhladká múka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 100 gbiela fazuľa v slanom náleve

  • 4 strúčikycesnaku

  • 20 gčerstvá petržlenová vňať

  • 150 mlsmotana na varenie

Postup

  1. Na vývar použijeme kosti z pečeného a obraného kuraťa, dáme ich do pekáča a pečieme v rúre do zlatista. Potom ich premiestnime do hrnca s vodou a na miernom ohni varíme asi 60 minút. Precedíme.

  2. Na rozohriatom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme lyžicu múky a pomaly prilievame za stáleho miešania metličkou vývar, osolíme a okoreníme ho. Primiešame fazuľu a varíme do mäkka.

  3. Cesnak nakrájame na tenké plátky a orestujeme ho do zlatista. Precedíme a časť cesnaku dáme do polievky spolu s olejom, pridáme petržlenovú vňať, rozmixujeme do hladka a zjemníme smotanou.

  4. Pri servírovaní polievku ozdobíme zvyšným opečeným cesnakom a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.