Cesnakovo-fazuľová krémová polievka má takú skvelú chuť, že budete chcieť poznať jej tajomstvo. My s jeho odhalením nebudeme dlho váhať a prezradíme, že jej základom je vývar z kostí pečeného kuraťa. Keď si ho pripravíte vopred, ušetríte čas a to ostatné už zvládnete ľavou zadnou. S výsledkom budete určite spokojní, polievka je výrazná a lahodne krémová.
1000 mlkurací vývar z kostí a krídel pečeného kuraťa
2 PLolivový olej
1 kscibuľa
1 PLhladká múka
soľ
mleté čierne korenie
100 gbiela fazuľa v slanom náleve
4 strúčikycesnaku
20 gčerstvá petržlenová vňať
150 mlsmotana na varenie
Na vývar použijeme kosti z pečeného a obraného kuraťa, dáme ich do pekáča a pečieme v rúre do zlatista. Potom ich premiestnime do hrnca s vodou a na miernom ohni varíme asi 60 minút. Precedíme.
Na rozohriatom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme lyžicu múky a pomaly prilievame za stáleho miešania metličkou vývar, osolíme a okoreníme ho. Primiešame fazuľu a varíme do mäkka.
Cesnak nakrájame na tenké plátky a orestujeme ho do zlatista. Precedíme a časť cesnaku dáme do polievky spolu s olejom, pridáme petržlenovú vňať, rozmixujeme do hladka a zjemníme smotanou.
Pri servírovaní polievku ozdobíme zvyšným opečeným cesnakom a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre
© Copyright 2025 - Varíme spolu
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.