Cesnakový bravčový rezeň

Cesnakový bravčový rezeň

Cesnakový rezeň poteší všetkých milovníkov chrumkavého 3-obalu a výrazných chutí. Pri príprave cesnak použijete aj pred obaľovaním a tiež na hotový rezeň, ktorý posypete osmaženými cesnakovými plátkami. A kto má rád, hrubšiu a extra chrumkavú strúhanku, stačí keď namiesto tej klasickej použije podrvené kukuričné lupienky. Tie sa postarajú o extra chuťový zážitok.

Ingrediencie

  • 600 gbravčová krkovica

  • soľ

  • čerstvá majoránka (zopár vetvičiek)

  • 8 strúčikovcesnaku

  • hladká múka na obaľovanie

  • 2 ksvajcia

  • 2 PLmlieko

  • kukuričné lupienky na obaľovanie

  • rastlinný olej na smaženie

Postup

  1. Bravčové mäso očistíme a nakrájame na plátky. Naklepeme ich a ochutíme soľou, majoránkou a potrieme polovicou prelisovaného cesnaku.

  2. Pripravené plátky potom obaľujeme v múke, rozšľahaných vajciach s mliekom a nakoniec v podrvených kukuričných lupienkoch.

  3. V hlbokej panvici rozpálime väčšie množstvo oleja a obalené rezne pozvoľna smažíme dochrumkava. Potom ich vyberieme a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.

  4. Zvyšné strúčiky cesnaku nakrájame na plátky a osmažíme ich v čistej panvici na 3 lyžiciach oleja. Rezne nimi posypeme a podávame napríklad so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.