Cesnakový bravčový rezeň
Cesnakový rezeň poteší všetkých milovníkov chrumkavého 3-obalu a výrazných chutí. Pri príprave cesnak použijete aj pred obaľovaním a tiež na hotový rezeň, ktorý posypete osmaženými cesnakovými plátkami. A kto má rád, hrubšiu a extra chrumkavú strúhanku, stačí keď namiesto tej klasickej použije podrvené kukuričné lupienky. Tie sa postarajú o extra chuťový zážitok.
Ingrediencie
600 gbravčová krkovica
soľ
čerstvá majoránka (zopár vetvičiek)
8 strúčikovcesnaku
hladká múka na obaľovanie
2 ksvajcia
2 PLmlieko
kukuričné lupienky na obaľovanie
rastlinný olej na smaženie
Postup
Bravčové mäso očistíme a nakrájame na plátky. Naklepeme ich a ochutíme soľou, majoránkou a potrieme polovicou prelisovaného cesnaku.
Pripravené plátky potom obaľujeme v múke, rozšľahaných vajciach s mliekom a nakoniec v podrvených kukuričných lupienkoch.
V hlbokej panvici rozpálime väčšie množstvo oleja a obalené rezne pozvoľna smažíme dochrumkava. Potom ich vyberieme a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
Zvyšné strúčiky cesnaku nakrájame na plátky a osmažíme ich v čistej panvici na 3 lyžiciach oleja. Rezne nimi posypeme a podávame napríklad so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre