Cestovinová ryža s krevetami
Ak chcete do svojho jedálnička pridať viac plodov mora, vyskúšajte cestovinovú ryžu s krevetami. Jej príprava netrvá dlho a je to trochu netradičný recept, ktorý sa perfektne hodí najmä na horúce letné dni.
Ingrediencie
250 gveľké rozmrazené krevety
1 ČLcitrónové korenie
1 PLolivový olej
1 PLmaslo
1 ksmalá cibuľa
2 strúčikycesnaku
250 gcestoviny typu orzo
425 mlkurací vývar
120 gmrazený hrášok
2 ČLsoľ
1 kscitrón
30 gsyr pecorino alebo parmezán
30 gčerstvá petržlenová vňať
Postup
Krevety očistíme a ochutíme korením. Olej nahrejeme vo veľkej a hrubostennej, nepriľnavej panvici na stredne vysokú teplotu. Pridáme krevety a opekáme ich 2 až 3 minúty z každej strany do zlatista. Vyberieme ich a uchovávame v teple.
V tej istej panvici rozpustíme maslo a opečieme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájaný cesnak a chvíľu restujeme. Prisypeme cestoviny a približne 3 minúty povaríme. Potom prilejeme vývar a prisypeme hrášok. Osolíme.
Varíme odokryté, pokým sa tekutina nevstrebe, približne 6 až 8 minút. Hotové cestoviny zoberieme z variča, ochutíme citrónovou šťavou, pridáme opečené krevety, prisypeme polovicu množstva syra a premiešame. Pri podávaní posypeme petržlenovou vňaťou a zvyšným syrom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre