Cestovinová ryža s krevetami

Cestovinová ryža s krevetami

Ak chcete do svojho jedálnička pridať viac plodov mora, vyskúšajte cestovinovú ryžu s krevetami. Jej príprava netrvá dlho a je to trochu netradičný recept, ktorý sa perfektne hodí najmä na horúce letné dni.

Ingrediencie

  • 250 gveľké rozmrazené krevety

  • 1 ČLcitrónové korenie

  • 1 PLolivový olej

  • 1 PLmaslo

  • 1 ksmalá cibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 250 gcestoviny typu orzo

  • 425 mlkurací vývar

  • 120 gmrazený hrášok

  • 2 ČLsoľ

  • 1 kscitrón

  • 30 gsyr pecorino alebo parmezán

  • 30 gčerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Krevety očistíme a ochutíme korením. Olej nahrejeme vo veľkej a hrubostennej, nepriľnavej panvici na stredne vysokú teplotu. Pridáme krevety a opekáme ich 2 až 3 minúty z každej strany do zlatista. Vyberieme ich a uchovávame v teple.

  2. V tej istej panvici rozpustíme maslo a opečieme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájaný cesnak a chvíľu restujeme. Prisypeme cestoviny a približne 3 minúty povaríme. Potom prilejeme vývar a prisypeme hrášok. Osolíme.

  3. Varíme odokryté, pokým sa tekutina nevstrebe, približne 6 až 8 minút. Hotové cestoviny zoberieme z variča, ochutíme citrónovou šťavou, pridáme opečené krevety, prisypeme polovicu množstva syra a premiešame. Pri podávaní posypeme petržlenovou vňaťou a zvyšným syrom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.