Cestoviny Linguine s citrónovou omáčkou

Cestoviny Linguine s citrónovou omáčkou

Čaro tohto cestovinového receptu spočíva v jeho jednoduchosti. Všetko, čo potrebujete, sú cestoviny, citrón, kúsok masla, syr a vývar.

Ingrediencie

  • 80 gmaslo

  • 500 gšpagety tenké

  • 1 kschemicky neošetrený citrón

  • 150 mlvývar

  • 80 gparmezán

  • 60 gparmezán hobliny

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 1 hrsťčerstvá bazalka

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode „al dente“. Po uvarení ich precedíme, ale približne 50 ml vody si odložíme. Cestoviny zatiaľ odložíme a do panvice pridáme nastrúhanú kôru a šťavu z citróna, vývar a privedieme k varu. Prilejeme vodu odloženú z cestovín, všetko premiešame a odstavíme. Do zmesi vmiešame na kocky nakrájané kúsky studeného masla a miešame, až kým nevznikne hladká emulzia.

  2. Do panvice pridáme precedené cestoviny, na pásiky narezané lístky bazalky a premiešame spolu s omáčkou a strúhaným parmezánom. Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Podávame posypané hoblinkami parmezánu a bazalkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Cestoviny a pizza
Bezmäsité jedlá
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.