Cestoviny Linguine s citrónovou omáčkou
Čaro tohto cestovinového receptu spočíva v jeho jednoduchosti. Všetko, čo potrebujete, sú cestoviny, citrón, kúsok masla, syr a vývar.
Ingrediencie
80 gmaslo
500 gšpagety tenké
1 kschemicky neošetrený citrón
150 mlvývar
80 gparmezán
60 gparmezán hobliny
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
1 hrsťčerstvá bazalka
Postup
Cestoviny uvaríme v osolenej vode „al dente“. Po uvarení ich precedíme, ale približne 50 ml vody si odložíme. Cestoviny zatiaľ odložíme a do panvice pridáme nastrúhanú kôru a šťavu z citróna, vývar a privedieme k varu. Prilejeme vodu odloženú z cestovín, všetko premiešame a odstavíme. Do zmesi vmiešame na kocky nakrájané kúsky studeného masla a miešame, až kým nevznikne hladká emulzia.
Do panvice pridáme precedené cestoviny, na pásiky narezané lístky bazalky a premiešame spolu s omáčkou a strúhaným parmezánom. Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Podávame posypané hoblinkami parmezánu a bazalkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre