Cestoviny penne s chorizom, špenátom a ricottou

Cestoviny penne s chorizom, špenátom a ricottou

S touto kombináciou sa zavďačíte každému. Cestoviny penne s chorizom, špenátom a ricottou rozhodne nie sú nudné a dokáže ich pripraviť aj ten, kto nemá veľa kuchárskych skúseností. Okrem toho, sú veľmi rýchle a tak dobré, že si vaši hladoši budú pýtať aj dupľu.

Ingrediencie

  • 250 gcestoviny penne

  • soľ

  • 300 gklobása chorizo

  • 3 PLolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 3 strúčikycesnaku

  • 200 glistový špenát

  • 200 gricotta

  • 60 mlmlieko

  • 120 gnastrúhaný parmezán

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale a precedíme. Asi 100 ml vody z cestovín si odložíme na bok.

  2. Chorizo nakrájame na kúsky, opečieme na oleji spolu s nahrubo nakrájanou cibuľou a nasekaným cesnakom. Speníme, zalejeme vodou z cestovín a primiešame špenát.

  3. Vo veľkej misy zmiešame ricottu s mliekom a tretinou syra, osolíme, okoreníme, primiešame zmes choriza a uvarené cestoviny. Všetko preložíme do zapekacej misy, posypeme zvyšným syrom a zapečieme v rúre pri 180 °C asi 10 minút, kým povrch nie je zlatistý. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.