Cestoviny penne s chorizom, špenátom a ricottou
S touto kombináciou sa zavďačíte každému. Cestoviny penne s chorizom, špenátom a ricottou rozhodne nie sú nudné a dokáže ich pripraviť aj ten, kto nemá veľa kuchárskych skúseností. Okrem toho, sú veľmi rýchle a tak dobré, že si vaši hladoši budú pýtať aj dupľu.
Ingrediencie
250 gcestoviny penne
soľ
300 gklobása chorizo
3 PLolivový olej
1 kscibuľa
3 strúčikycesnaku
200 glistový špenát
200 gricotta
60 mlmlieko
120 gnastrúhaný parmezán
mleté čierne korenie
Postup
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale a precedíme. Asi 100 ml vody z cestovín si odložíme na bok.
Chorizo nakrájame na kúsky, opečieme na oleji spolu s nahrubo nakrájanou cibuľou a nasekaným cesnakom. Speníme, zalejeme vodou z cestovín a primiešame špenát.
Vo veľkej misy zmiešame ricottu s mliekom a tretinou syra, osolíme, okoreníme, primiešame zmes choriza a uvarené cestoviny. Všetko preložíme do zapekacej misy, posypeme zvyšným syrom a zapečieme v rúre pri 180 °C asi 10 minút, kým povrch nie je zlatistý. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre