Cestoviny s kuracím mäsom a tekvicovou omáčkou
Cestoviny s kuracím mäsom a tekvicovou omáčkou sú jedlom, ktoré si doprajte raz a budete ho pripravovať už pravidelne. Je to jednoduchý recept, ktorý využíva tekvicové pyré, z ktorého vznikne skvelá omáčka. Jej lahodnosť je zvýraznená použitím smotanového syra, cesnaku a provensálskych byliniek. Cestoviny bývajú často považované za nenáročné až obyčajné jedlo, v tomto prípade sa premenia na neobyčajne chutnú dobrotu.
Ingrediencie
1 kstekvica Hokkaido
1 PLolivový olej
1 kscibuľa
1 PLolivový olej
1 kscibuľa
3 strúčikycesnaku
2 kskuracie prsia
2 ČLprovensálske korenie
soľ
mleté čierne korenie
120 gkrémový smotanový syr
180 gcestoviny
1 ČLčerstvý tymián
1 štipkamleté chilli korenie
Postup
Tekvicu prekrojíme na štvrtiny, vydlabeme semienka a položíme ich šupkou nadol na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C asi 30 minút do mäkka.
Upečenú tekvicu rozmixujeme s trochou vody na pyré. Na panvici na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak, po chvíli pridáme na kocky nakrájané mäso a orestujeme.
Pridáme tekvicové pyré a korenie. Podlejeme trochou vody a varíme ďalších 20 minút. Na záver vmiešame syr.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, precedíme ich a primiešame do mäsovej zmesi, posypeme bylinkami a podľa chuti aj chilli. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre