Cestoviny s kuracím mäsom a tekvicovou omáčkou

Cestoviny s kuracím mäsom a tekvicovou omáčkou

Cestoviny s kuracím mäsom a tekvicovou omáčkou sú jedlom, ktoré si doprajte raz a budete ho pripravovať už pravidelne. Je to jednoduchý recept, ktorý využíva tekvicové pyré, z ktorého vznikne skvelá omáčka. Jej lahodnosť je zvýraznená použitím smotanového syra, cesnaku a provensálskych byliniek. Cestoviny bývajú často považované za nenáročné až obyčajné jedlo, v tomto prípade sa premenia na neobyčajne chutnú dobrotu.

Ingrediencie

  • 1 kstekvica Hokkaido

  • 1 PLolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 1 PLolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 3 strúčikycesnaku

  • 2 kskuracie prsia

  • 2 ČLprovensálske korenie

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 120 gkrémový smotanový syr

  • 180 gcestoviny

  • 1 ČLčerstvý tymián

  • 1 štipkamleté chilli korenie

Postup

  1. Tekvicu prekrojíme na štvrtiny, vydlabeme semienka a položíme ich šupkou nadol na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C asi 30 minút do mäkka.

  2. Upečenú tekvicu rozmixujeme s trochou vody na pyré. Na panvici na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak, po chvíli pridáme na kocky nakrájané mäso a orestujeme.

  3. Pridáme tekvicové pyré a korenie. Podlejeme trochou vody a varíme ďalších 20 minút. Na záver vmiešame syr.

  4. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, precedíme ich a primiešame do mäsovej zmesi, posypeme bylinkami a podľa chuti aj chilli. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
Omáčky
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.