Chlebový nákyp s paprikovou klobásou

Chlebový nákyp s paprikovou klobásou

Chlebový nákyp s paprikovou klobásou budete chcieť hneď vyskúšať. Je to rýchly a jednoduchý recept, ktorý je vďačný aj v tom, že nevyžaduje žiadne špeciálne suroviny. Jednoducho si vystačíte aj s tým, čo nájdete v chladničke.

Ingrediencie

  • 1/2 kssvetlý chlieb

  • 100 gpapriková klobása

  • 1 kscibuľa

  • 1 ksčervená paprika

  • 50 gcherry paradajky

  • tuk na vymazanie formy

  • 250 mlsmotana na varenie

  • 4 ksvajcia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 PLhorčica

  • 100 gtvrdý syr

  • 1 kshermelín syr

  • čerstvá bazalka

Postup

  1. Chlieb nakrájame na kocky a krátko opečieme na sucho na panvici. Klobásu, cibuľu a papriku nakrájame na kúsky, ktoré tiež orestujeme na panvici. Paradajky prepolíme. Na pekáči vymazanom tukom s rozmermi 20x30 cm premiešame chlieb, klobásu, cibuľu, papriku a paradajky.

  2. V mise zmiešame smotanu, vajcia, soľ, korenie a horčicu. Premiešame metličkou a nalejeme do pekáča na chlebovú zmes.

  3. Pečieme pri 160 °C asi 10 minút, vyberieme a všetko posypeme nastrúhaným syrom. Pridáme na kúsky nakrájaný hermelín, zapečieme ďalších asi 10 minút. Po upečení posypeme bazalkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.