Chlebový nákyp s paprikovou klobásou
Chlebový nákyp s paprikovou klobásou budete chcieť hneď vyskúšať. Je to rýchly a jednoduchý recept, ktorý je vďačný aj v tom, že nevyžaduje žiadne špeciálne suroviny. Jednoducho si vystačíte aj s tým, čo nájdete v chladničke.
Ingrediencie
1/2 kssvetlý chlieb
100 gpapriková klobása
1 kscibuľa
1 ksčervená paprika
50 gcherry paradajky
tuk na vymazanie formy
250 mlsmotana na varenie
4 ksvajcia
soľ
mleté čierne korenie
1 PLhorčica
100 gtvrdý syr
1 kshermelín syr
čerstvá bazalka
Postup
Chlieb nakrájame na kocky a krátko opečieme na sucho na panvici. Klobásu, cibuľu a papriku nakrájame na kúsky, ktoré tiež orestujeme na panvici. Paradajky prepolíme. Na pekáči vymazanom tukom s rozmermi 20x30 cm premiešame chlieb, klobásu, cibuľu, papriku a paradajky.
V mise zmiešame smotanu, vajcia, soľ, korenie a horčicu. Premiešame metličkou a nalejeme do pekáča na chlebovú zmes.
Pečieme pri 160 °C asi 10 minút, vyberieme a všetko posypeme nastrúhaným syrom. Pridáme na kúsky nakrájaný hermelín, zapečieme ďalších asi 10 minút. Po upečení posypeme bazalkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre