Chlieb plnený syrom

Chlieb plnený syrom

Môže to vyzerať zložito, ale chlieb plnený syrom upečiete jedna radosť. Pečenie si uľahčíte hotovým bochníkom, ktorý naplníte syrovou zmesou s množstvom pochutín. Toto je ten typ chlebíka, ktorý použijete na párty alebo na grilovačke a zo stola zmizne prakticky okamžite.

Ingrediencie

  • 120 gmaslo

  • 3 PLolivový olej

  • 1 ksmalá cibuľa

  • 3 strúčikycesnaku

  • 1 PLdijonska horčica

  • 1 PLmak

  • hladkolistý petržlen (niekoľko vetvičiek)

  • 100 ganglická slanina

  • 1 kssvetlý chlieb (celý bochník)

  • 350 gtvrdý syr

Postup

  1. V mise zmiešame rozpustené maslo, olivový olej, najemno nakrájanú cibuľu, olúpaný a prelisovaný cesnak, dijonskú horčicu, mak a nasekanú petržlenovú vňať. Slaninu nakrájame na kocky.

  2. Chlieb rozkrájame na kosoštvorce tak, aby sme neporušili spodnú kôru. Do medzier opatrne nalejeme pripravenú zmes a zasypeme nastrúhaným syrom.

  3. Bochník chleba zabalíme do alobalu a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút. Potom ho vyberieme z alobalu, posypeme slaninou a pečieme ďalších 10 minút. Necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Prílohy
Grilovačka
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.