Chlieb plnený syrom
Môže to vyzerať zložito, ale chlieb plnený syrom upečiete jedna radosť. Pečenie si uľahčíte hotovým bochníkom, ktorý naplníte syrovou zmesou s množstvom pochutín. Toto je ten typ chlebíka, ktorý použijete na párty alebo na grilovačke a zo stola zmizne prakticky okamžite.
Ingrediencie
120 gmaslo
3 PLolivový olej
1 ksmalá cibuľa
3 strúčikycesnaku
1 PLdijonska horčica
1 PLmak
hladkolistý petržlen (niekoľko vetvičiek)
100 ganglická slanina
1 kssvetlý chlieb (celý bochník)
350 gtvrdý syr
Postup
V mise zmiešame rozpustené maslo, olivový olej, najemno nakrájanú cibuľu, olúpaný a prelisovaný cesnak, dijonskú horčicu, mak a nasekanú petržlenovú vňať. Slaninu nakrájame na kocky.
Chlieb rozkrájame na kosoštvorce tak, aby sme neporušili spodnú kôru. Do medzier opatrne nalejeme pripravenú zmes a zasypeme nastrúhaným syrom.
Bochník chleba zabalíme do alobalu a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút. Potom ho vyberieme z alobalu, posypeme slaninou a pečieme ďalších 10 minút. Necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre